SALATA SA MAKARONAMA Osvežavajuće predjelo savršeno za slavku ili svečanu trpezu
Gotova začas a osvojiće vam sva čula.
Potrebno je
- 300 g makarona
- 180 g kisele pavlake
- 100 g kremastog sira
- 2 kisela krastavčića
- 150 g sitno seckane šunke
- 2 barena jaja
- 150 g sitno rendanog kačkavalja
- so
Priprema
Skuvajte makarone u vrućoj, posoljenoj vodi, pa ih procedite i pustite da se prohlade. Obarite jaja, oljuštite ih i narendajte. Posolite makarone pa im dodajte rendana jaja, pavlaku i kremasti sir. U smesu umešajte sitno seckane kisele krastavce, sitno sečenu šunku i 100 g rendanog kačkavalja. Izmešajte dobro da se sastojci lepo sjedine. Preručite smesu u posudu za serviranje, rasporedite je i pospite rendanim kačkavaljem. Prohlađenu salatu služite. Prijatno!
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)