TESTO ĆE NARASTI ZA 5 MINUTA I TO BEZ KVASCA Uz ovaj trik nema više čekanja
Uz pomoć ova 2 trika testo će da naraste za par minuta i vi možete odmah da nastavite sa pripremom jela, bez čekanja.
![testo](/data/images/2023-10-17/64820_shutterstock-277408259_f.jpg?timestamp=1708297200)
Koristite vrelu vodu
U šerpu stavite vodu da proključa pa prespite u vatrostalnu činiju. Pokrijte providnom folijom posudu gde je testo pa stavite na rešetku u rernu, a ispod stavite vatrostalnu posudu. Rerna treba da bude isključena. Pustite da stoji 5 do 6 minuta, nadoćiće kao da je stajalo sat vremena.
Prašak za pecivo zamenjuje kvasac
Upotrebite umesto kvasca prašak za pecivo. Ali nemojte da preterujete sa količinom jer može previše da naraste i pukne. I korisno je da znate, pre nego što neko testo stavite u rernu sačekajte oko 10 do 15 minuta da se ugreje, pa tek onda to uradite.
Možda vas zanima:
![testo](/data/images/2024-10-02/101977_shutterstock-2299655237_f.jpg)
AKO ŽELITE DA TESTO BUDE MEKANO URADITE OVO Kiflice će biti savršene i treći dan
Jedan sastojak biće dovoljan da kiflice budu mekane i sočne.
![testo](/data/images/2024-05-06/86926_shutterstock-2138938429_f.jpg)
DODAJTE OVO U TESTO Kiflice će biti sveže i treći dan, a nije soda bikarbona
Sastojak koji će učiniti da pecivo bude mekano danima, a ima ga svaka domaćica.
![testo](/data/images/2024-05-06/86926_shutterstock-2138938429_f.jpg)
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO Pecivo će biti mekano i neverovatno ukusno
Dodajte ovu namirnicu i uverite se koliko je testo mekanije i lepše.
![testo](/data/images/2024-07-16/94270_shutterstock-2162235961_f.jpg)
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)