TESTO ĆE NARASTI ZA 5 MINUTA I TO BEZ KVASCA Uz ovaj trik nema više čekanja
Uz pomoć ova 2 trika testo će da naraste za par minuta i vi možete odmah da nastavite sa pripremom jela, bez čekanja.
Koristite vrelu vodu
U šerpu stavite vodu da proključa pa prespite u vatrostalnu činiju. Pokrijte providnom folijom posudu gde je testo pa stavite na rešetku u rernu, a ispod stavite vatrostalnu posudu. Rerna treba da bude isključena. Pustite da stoji 5 do 6 minuta, nadoćiće kao da je stajalo sat vremena.
Prašak za pecivo zamenjuje kvasac
Upotrebite umesto kvasca prašak za pecivo. Ali nemojte da preterujete sa količinom jer može previše da naraste i pukne. I korisno je da znate, pre nego što neko testo stavite u rernu sačekajte oko 10 do 15 minuta da se ugreje, pa tek onda to uradite.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)