RAZLJEVUŠA SA SIROM Bosanski specijalitet mami osmeh na lice, obožavaju je i veliki i mali

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Pita slična proji, poznata pod imenima prijesnac ili pupan.

razljevuša sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 jaja
  • 50 ml ulja
  • 4 kašike pavlake
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 3 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 400 g sira
  • 100 g putera

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite pa dodajte ulje, vodu i mleko i sjedinite dobro. Dodajte pavlaku i mutite da se sastojci sjedine, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Mutite lagano da dobijete glatku smesu. Dodajte izmrvljeni sir pa izmešajte. Pleh podmažite puterom pa pustite da se otopi. Preručite smesu u pleh. Pecite razljevušu sa sirom oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite, uz prilog po želji. Prijatno!

 

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading