RAZLJEVUŠA SA SIROM Bosanski specijalitet mami osmeh na lice, obožavaju je i veliki i mali
Pita slična proji, poznata pod imenima prijesnac ili pupan.
Potrebno je
- 4 jaja
- 50 ml ulja
- 4 kašike pavlake
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 3 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 400 g sira
- 100 g putera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite pa dodajte ulje, vodu i mleko i sjedinite dobro. Dodajte pavlaku i mutite da se sastojci sjedine, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Mutite lagano da dobijete glatku smesu. Dodajte izmrvljeni sir pa izmešajte. Pleh podmažite puterom pa pustite da se otopi. Preručite smesu u pleh. Pecite razljevušu sa sirom oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite, uz prilog po želji. Prijatno!
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
Komentari (0)