RAZLJEVUŠA SA SIROM Bosanski specijalitet mami osmeh na lice, obožavaju je i veliki i mali
Pita slična proji, poznata pod imenima prijesnac ili pupan.
Potrebno je
- 4 jaja
- 50 ml ulja
- 4 kašike pavlake
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 3 čaše brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 400 g sira
- 100 g putera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jaja umutite pa dodajte ulje, vodu i mleko i sjedinite dobro. Dodajte pavlaku i mutite da se sastojci sjedine, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Mutite lagano da dobijete glatku smesu. Dodajte izmrvljeni sir pa izmešajte. Pleh podmažite puterom pa pustite da se otopi. Preručite smesu u pleh. Pecite razljevušu sa sirom oko 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite, uz prilog po želji. Prijatno!
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)