GERMKNEDLE Čuveni desert sa skijališta u Austriji, mami osmeh na lice i osvaja na prvi griz
Potiču iz Bavarske, Češke i Austrije. Nezaobilaznu poslasticu austrijskih skijališta od sada možete da jedete u toplini svog doma.
Potrebno je
Za knedle
- 500 g brašna
- 15 g kvasca
- 220 ml mleka
- 2 jaja
- 50 g puter
- kašika šećera
- pola kašičice soli
Za preliv:
- 4 žumanca
- 200 g šećera
- 200 ml mleka
- 150 g putera
- 200 g badema
- džem od šljiva
Za posipanje
- mak
Priprema:
Kvasac razmutite sa kašikom šećera i ostavite 15 minuta na toplom, da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, mleko, jaja, otopljeni puter. Tome dodajte nadošli kvasac. Zamesite glatko testo i ostavite da se diže oko pola sata. Na radnoj površini udvostručeno testo podelite na 4 dela. Od svake četvrtine napravite po 4 loptice pa nafilujte džemom od šljiva. Germknedle ostavite da odstoje 20 minuta probodite čačkalicom na nekoliko mesta, da ne bi previše narasle. Kuvajte ih u posoljenoj ključaloj vodi,oko 10 minuta, uz okretanje. Žumanca, šećer, mleko, puter, bademe i džem umutite pa prelijte preko knedli. Pospite germknedle makom i služite. Bon appetit!
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)