GERMKNEDLE Čuveni desert sa skijališta u Austriji, mami osmeh na lice i osvaja na prvi griz
Potiču iz Bavarske, Češke i Austrije. Nezaobilaznu poslasticu austrijskih skijališta od sada možete da jedete u toplini svog doma.
Potrebno je
Za knedle
- 500 g brašna
- 15 g kvasca
- 220 ml mleka
- 2 jaja
- 50 g puter
- kašika šećera
- pola kašičice soli
Za preliv:
- 4 žumanca
- 200 g šećera
- 200 ml mleka
- 150 g putera
- 200 g badema
- džem od šljiva
Za posipanje
- mak
Priprema:
Kvasac razmutite sa kašikom šećera i ostavite 15 minuta na toplom, da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, mleko, jaja, otopljeni puter. Tome dodajte nadošli kvasac. Zamesite glatko testo i ostavite da se diže oko pola sata. Na radnoj površini udvostručeno testo podelite na 4 dela. Od svake četvrtine napravite po 4 loptice pa nafilujte džemom od šljiva. Germknedle ostavite da odstoje 20 minuta probodite čačkalicom na nekoliko mesta, da ne bi previše narasle. Kuvajte ih u posoljenoj ključaloj vodi,oko 10 minuta, uz okretanje. Žumanca, šećer, mleko, puter, bademe i džem umutite pa prelijte preko knedli. Pospite germknedle makom i služite. Bon appetit!
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)