KOLESLAV SALATA Savršeno se slaže sa mesom, a sjajan je prilog za mnoga jela
Napravite ovu poznatu salatu sa kupusom i uživajte u svakom zalogaju.
Potrebno je
- manja glavica kupusa
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 1 jabuka
- 100 g kisele pavlake
- 50 g majoneza
- 1 kašičica senfa
- sok i korica pola limuna
- so
- biber
Priprema:
Izrendajte kupus, šargarepu i jabuku. Sitno iseckajte luk. U jednoj posudi pomešajte šargarepu, jabuku i kupus. Sipajte sveže isceđeni sok od limuna, rendanu limunovu koricu, pavlaku, majonez i senf te posolite i pobiberite po ukusu. Taj preliv sipajte preko sastojaka za salatu i dobro promešajte sve. Služite hladno.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)