NIŠKE PENJURLIJE Specijalitet južne pruge koji je nekada znala da pravi svaka domaćica

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sa sočnim nadevom od sira, okrepiće vam dušu i telo.

niške penjurlije
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg mekog brašna tip 400
  • 1 pakovanje svežeg kvasca 
  • 600 ml mleka
  • 1 kašičica soli
  • 2 jajeta
  • 300 g kravljeg sira
  • 100 g otopljenog margarina

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Rastopite u mleku kvasac sa kašikom brašna. Nadošlom kvascu dodajte ostatak brašna, so, mleko i zamesite testo. Ostavite testo da nadođe oko 40 minuta. Jaja umutite pa u to dodajte sir, da napravite fil. Razvucite testo oklagijom na debljinu jednog prsta i secite oblike pravougaonika. Filujte svaki pravougaonik pa ga uvijte u rolnu, ali ne zatvarajte krajeve. Pleh podmažite margarinom, gde počinje jedan kraj tu nastavljajte drugi i tako sve dok ima testa i materijala u krug. Premažite odozgo sa ostatkom fila pa svaku rolnu premažite otopljenim margarinom. Pustite još malo da naraste. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumene. Služite toplo. Prijatno!

Komentari (0)

Loading