NIŠKE PENJURLIJE Specijalitet južne pruge koji je nekada znala da pravi svaka domaćica
Sa sočnim nadevom od sira, okrepiće vam dušu i telo.
Potrebno je:
- 1 kg mekog brašna tip 400
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- 600 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 2 jajeta
- 300 g kravljeg sira
- 100 g otopljenog margarina
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Rastopite u mleku kvasac sa kašikom brašna. Nadošlom kvascu dodajte ostatak brašna, so, mleko i zamesite testo. Ostavite testo da nadođe oko 40 minuta. Jaja umutite pa u to dodajte sir, da napravite fil. Razvucite testo oklagijom na debljinu jednog prsta i secite oblike pravougaonika. Filujte svaki pravougaonik pa ga uvijte u rolnu, ali ne zatvarajte krajeve. Pleh podmažite margarinom, gde počinje jedan kraj tu nastavljajte drugi i tako sve dok ima testa i materijala u krug. Premažite odozgo sa ostatkom fila pa svaku rolnu premažite otopljenim margarinom. Pustite još malo da naraste. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumene. Služite toplo. Prijatno!
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)