SLANI TART SA SPANAĆEM I SIROM Fenomenalan delikates kome koštunjavo voće daje posebnu draž
Slasan tart osvaja na prvi zalogaj, uzećete parče više.
Za koru
- 170 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- kašičica soli
- 1 keica praška za pecivo
- 2 kašike masti
- 80 ml jogurta
Za nadev
- 300 g sira
- 200 ml kisele pavlake
- 2 šake spanaća
- 3 jaja
- 80 g listića badema
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi izmrvite sir, dodajte pavlaku, jaja i usitnjen spanać, pa sve dobro promešajte. Suve sastojke sjedinite - brašno, so i prašak za pecivo. Onda dodajte mast i jogurt i sjedinite tako da dobijete meko testo. Ako treba dodajte još brašna da se dobije fina glatka masa koja se ne lepi za ruke. Rastanjite testo na debljinu oko 0,5 cm na papiru za pečenje. Utisnite testo uz ivice kalupa kalupa. Zatim ga izbockajte. Pecite oko 8 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite iz rerne, dodajte fil i ravnomerno ga rasporedite. Pospite slani tart sa listićima badema. Nastavite da pečete još 25 minuta na 200 stepeni. Prijatno!
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
POTPUNO PRIRODNI DETERDŽENT SA ULJIMA NARANDŽE Posuđe će mirisati na proleće i svežinu
Uštedećete novac, a dobićete potpuno bezbedan deterdžent.
Komentari (0)