SKUPO JELO OD JEFTINIH SASTOJAKA Napravite pitu od starog hleba, kao osmišljena je za uživanje
Pravi se začas a voleće je i oni koji ne vole pite.
Potrebno je
- 4 jaja
- pola starog hleba
- 2 dl ulja
- 200 g salame
- 1 čaša jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- so
- susam
Priprema
Isecite hleb na kockice pa ga prelijte jogurtom. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte ulje, seckanu salamu, prašak za pecivo, prepečen susam i so. Sjedinite smesu sa mešavinom hleba i jogurta. U pleh obložen pek papirom preručite smesu. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)