BUREK SA ŠAMPINJONIMA Od gotovih kora, sočan i slasan, sve što vam treba za dobar početak dana
Od gotovih kora, hrskav i slasan, ovakav do sada niste jeli.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za gibanicu
- 3 dcl vode
- 1 dcl ulja
- 1 kašičica soli
- 500 g šampinjona
- 3 glavice crnog luka
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpi skuvajte vodu, ulje i so pa ostavite da se ohladi. U tiganju na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte seckane šampinjone i suvi biljni začin. Pobiberite. U pleh obložen pek papirom poređajte 4 kore u krug, da jedan vrh bude unutra a drugi da viri. Onda prelijte kore prohlađenim prelivom pa naređajte šampinjone. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Špiceve koji vire van preklopite jedan preko drugog. Sipajte preliv pa izbodite viljuškom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Gotov burek prevrnite naopačke, da donja strana bude gore. Secite i služite uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Još ukusniji od onog kupovnog, a savršen za dane posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, zaboravićete da nema meso
Savršen za doručak u dane Velikog Uskršnjeg posta.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA OD GOTOVIH KORA Zagrejaće vam dušu i telo, a posan
Ako nemate ideju šta da napravite posno, evo predloga. Savršen je za doručak ili večeru, slasan a držaće vas dugo sitim.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Savršena harmonija testa i povrća, zagrejaće vam dušu i telo
Napravite burek sa šampinjonima. Ukusan je kao i onaj iz pekare, a zdraviji. Ako mu dodate jogurt ili kiselo mleko, dobićete sjajan doručak, koji će vas dugo držati sitim.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)