BUREK SA ŠAMPINJONIMA Od gotovih kora, sočan i slasan, sve što vam treba za dobar početak dana
Od gotovih kora, hrskav i slasan, ovakav do sada niste jeli.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za gibanicu
- 3 dcl vode
- 1 dcl ulja
- 1 kašičica soli
- 500 g šampinjona
- 3 glavice crnog luka
- suvi biljni začin
- biber
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpi skuvajte vodu, ulje i so pa ostavite da se ohladi. U tiganju na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte seckane šampinjone i suvi biljni začin. Pobiberite. U pleh obložen pek papirom poređajte 4 kore u krug, da jedan vrh bude unutra a drugi da viri. Onda prelijte kore prohlađenim prelivom pa naređajte šampinjone. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Špiceve koji vire van preklopite jedan preko drugog. Sipajte preliv pa izbodite viljuškom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Gotov burek prevrnite naopačke, da donja strana bude gore. Secite i služite uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Još ukusniji od onog kupovnog, a savršen za dane posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, zaboravićete da nema meso
Savršen za doručak u dane Velikog Uskršnjeg posta.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA OD GOTOVIH KORA Zagrejaće vam dušu i telo, a posan
Ako nemate ideju šta da napravite posno, evo predloga. Savršen je za doručak ili večeru, slasan a držaće vas dugo sitim.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Savršena harmonija testa i povrća, zagrejaće vam dušu i telo
Napravite burek sa šampinjonima. Ukusan je kao i onaj iz pekare, a zdraviji. Ako mu dodate jogurt ili kiselo mleko, dobićete sjajan doručak, koji će vas dugo držati sitim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)