BUREK SA ŠAMPINJONIMA Od gotovih kora, sočan i slasan, sve što vam treba za dobar početak dana

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Od gotovih kora, hrskav i slasan, ovakav do sada niste jeli.

burek sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g gotovih kora za gibanicu
  • 3 dcl vode
  • 1 dcl ulja
  • 1 kašičica soli 
  • 500 g šampinjona
  • 3 glavice crnog luka 
  • suvi biljni začin
  • biber

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpi skuvajte vodu, ulje i so pa ostavite da se ohladi. U tiganju na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte seckane šampinjone i suvi biljni začin. Pobiberite. U pleh obložen pek papirom poređajte 4 kore u krug, da jedan vrh bude unutra a drugi da viri. Onda prelijte kore prohlađenim prelivom pa naređajte šampinjone. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Špiceve koji vire van preklopite jedan preko drugog. Sipajte preliv pa izbodite viljuškom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Gotov burek prevrnite naopačke, da donja strana bude gore. Secite i služite uz prilog po želji. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading