KOMPLETAN RUČAK POSAN NA VODI KOJI ĆE VAS DRŽATI DUGO SITIM Čorba, jelo na kašiku" i zamena za meso
Sočan i slasan ručak za celu porodicu.

Čorba od povrća
Potrebno je
- 4 krompira
- 3 šargarepe
- 1 sveža paprika
- 1 crni luk
- 2 l vode
- 250 ml soka od paradajza
- 1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Ubacite sve povrće u vodu i kuvajte dok se ne skuva. Dodajte sok od paradajza. Na kraju možete sve izmiksati u blenderu ako više volite potaž. Dodajte peršun.
Kuvani posni pasulj
Potrebno je
- 500 g belog pasulja
- 200 ml soka od paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 sveža ili suva paprika
- 1 kašika brašna
- so, biber
Priprema:
Uveče potopite pasulj. Sutradan prospite vodu, dodajte svežu i stavite da provri. Ponovo prospite i sipajte svežu i nastavite da kuvate pasulj. Dodajte iseckan luk, šargarepu, papriku i kuvajte dok pasulj ne omekša. Dodajte sok od paradajza, po ukusu so i biber. Kada je jelo gotovo, razmutite brašno u malo hladne vode i sipajte u jelo uz mešanje. Ostavite da kuva 2-3 minuta, pa sklonite s vatre.
Pečurke u paradajz sosu
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 400 ml soka od paradajza
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- so, biber
Priprema:
Iseckajte crni i beli luk i pečurke, pa sve zajedno prodinstajte. Dodajte so i biber po ukusu. Povremeno mešajte i dinstajte dok ne ispari voda koju puste pečurke. Dodajte paradajz sok, mlevenu šašriku i kuvajte 15 minuta. Po želji pospite seckanim peršunom.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.


OFARBAJTE JAJA U ZLATNU BOJU ZA USKRS Izgledaće luksuzno i svečano, a tehnika je vrlo jednostavna
Jednostavan način da dobijete prelepa zlatna jaja za najradosniji hrišćanski praznik, Uskrs.
Komentari (0)