KOMPLETAN RUČAK POSAN NA VODI KOJI ĆE VAS DRŽATI DUGO SITIM Čorba, jelo na kašiku" i zamena za meso

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan ručak za celu porodicu.

pečurke u paradajz sosu
Shutterstock

Čorba od povrća

Potrebno je

  • 4 krompira
  • 3 šargarepe
  • 1 sveža paprika
  • 1 crni luk
  • 2 l vode
  • 250 ml soka od paradajza 
  • 1 kašičica seckanog peršuna

Priprema:
Ubacite sve povrće u vodu i kuvajte dok se ne skuva. Dodajte sok od paradajza. Na kraju možete sve izmiksati u blenderu ako više volite potaž. Dodajte peršun.

Kuvani posni pasulj

Potrebno je

  • 500 g belog pasulja
  • 200 ml soka od paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 sveža ili suva paprika
  • 1 kašika brašna
  • so, biber

Priprema:
Uveče potopite pasulj. Sutradan prospite vodu, dodajte svežu i stavite da provri. Ponovo prospite i sipajte svežu i nastavite da kuvate pasulj. Dodajte iseckan luk, šargarepu, papriku i kuvajte dok pasulj ne omekša. Dodajte sok od paradajza, po ukusu so i biber. Kada je jelo gotovo, razmutite brašno u malo hladne vode i sipajte u jelo uz mešanje. Ostavite da kuva 2-3 minuta, pa sklonite s vatre.

 

Pečurke u paradajz sosu
Potrebno je

  • 500 g šampinjona
  • 400 ml soka od paradajza
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • so, biber

Priprema:
Iseckajte crni i beli luk i pečurke, pa sve zajedno prodinstajte. Dodajte so i biber po ukusu. Povremeno mešajte i dinstajte dok ne ispari voda koju puste pečurke. Dodajte paradajz sok, mlevenu šašriku i kuvajte 15 minuta. Po želji pospite seckanim peršunom.

 

 


 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading