KOMPLETAN RUČAK POSAN NA VODI KOJI ĆE VAS DRŽATI DUGO SITIM Čorba, jelo na kašiku" i zamena za meso
Sočan i slasan ručak za celu porodicu.
Čorba od povrća
Potrebno je
- 4 krompira
- 3 šargarepe
- 1 sveža paprika
- 1 crni luk
- 2 l vode
- 250 ml soka od paradajza
- 1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Ubacite sve povrće u vodu i kuvajte dok se ne skuva. Dodajte sok od paradajza. Na kraju možete sve izmiksati u blenderu ako više volite potaž. Dodajte peršun.
Kuvani posni pasulj
Potrebno je
- 500 g belog pasulja
- 200 ml soka od paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 sveža ili suva paprika
- 1 kašika brašna
- so, biber
Priprema:
Uveče potopite pasulj. Sutradan prospite vodu, dodajte svežu i stavite da provri. Ponovo prospite i sipajte svežu i nastavite da kuvate pasulj. Dodajte iseckan luk, šargarepu, papriku i kuvajte dok pasulj ne omekša. Dodajte sok od paradajza, po ukusu so i biber. Kada je jelo gotovo, razmutite brašno u malo hladne vode i sipajte u jelo uz mešanje. Ostavite da kuva 2-3 minuta, pa sklonite s vatre.
Pečurke u paradajz sosu
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 400 ml soka od paradajza
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- so, biber
Priprema:
Iseckajte crni i beli luk i pečurke, pa sve zajedno prodinstajte. Dodajte so i biber po ukusu. Povremeno mešajte i dinstajte dok ne ispari voda koju puste pečurke. Dodajte paradajz sok, mlevenu šašriku i kuvajte 15 minuta. Po želji pospite seckanim peršunom.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)