KOMPLETAN RUČAK POSAN NA VODI KOJI ĆE VAS DRŽATI DUGO SITIM Čorba, jelo na kašiku" i zamena za meso
Sočan i slasan ručak za celu porodicu.
Čorba od povrća
Potrebno je
- 4 krompira
- 3 šargarepe
- 1 sveža paprika
- 1 crni luk
- 2 l vode
- 250 ml soka od paradajza
- 1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Ubacite sve povrće u vodu i kuvajte dok se ne skuva. Dodajte sok od paradajza. Na kraju možete sve izmiksati u blenderu ako više volite potaž. Dodajte peršun.
Kuvani posni pasulj
Potrebno je
- 500 g belog pasulja
- 200 ml soka od paradajza
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 sveža ili suva paprika
- 1 kašika brašna
- so, biber
Priprema:
Uveče potopite pasulj. Sutradan prospite vodu, dodajte svežu i stavite da provri. Ponovo prospite i sipajte svežu i nastavite da kuvate pasulj. Dodajte iseckan luk, šargarepu, papriku i kuvajte dok pasulj ne omekša. Dodajte sok od paradajza, po ukusu so i biber. Kada je jelo gotovo, razmutite brašno u malo hladne vode i sipajte u jelo uz mešanje. Ostavite da kuva 2-3 minuta, pa sklonite s vatre.
Pečurke u paradajz sosu
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 400 ml soka od paradajza
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1/2 kašičice mlevene paprike
- so, biber
Priprema:
Iseckajte crni i beli luk i pečurke, pa sve zajedno prodinstajte. Dodajte so i biber po ukusu. Povremeno mešajte i dinstajte dok ne ispari voda koju puste pečurke. Dodajte paradajz sok, mlevenu šašriku i kuvajte 15 minuta. Po želji pospite seckanim peršunom.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
Komentari (0)