POSNO MEDENO SRCE Kolač koji se topi u ustima a uspeće svima, pa i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan kolač jednostavne pripreme voleće i oni koji ne vole slatko.

posno medeno srce
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g brašna
  • 150 g šećera
  • 250 ml kisele vode
  • 120 ml ulja
  • 6 kašika džema od kajsija
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta

Za glazuru:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte kakao, brašno, sodu bikarbonu i cimet. Zasebno u posudi sjedinite ulje, šećer, kiselu vodu i tri kašike džema. Sjedinite mikserom obe smese. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vreo kolač premažite ostatkom džema. Otopite čokoladu sa uljem na pari pa prelijte kolač kada se ohladi. Secite i služite. Bon appetit!

 

Komentari (0)

Loading