POSNO MEDENO SRCE Kolač koji se topi u ustima a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Fenomenalan kolač jednostavne pripreme voleće i oni koji ne vole slatko.

Potrebno je
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 250 ml kisele vode
- 120 ml ulja
- 6 kašika džema od kajsija
- 3 kašike kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte kakao, brašno, sodu bikarbonu i cimet. Zasebno u posudi sjedinite ulje, šećer, kiselu vodu i tri kašike džema. Sjedinite mikserom obe smese. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vreo kolač premažite ostatkom džema. Otopite čokoladu sa uljem na pari pa prelijte kolač kada se ohladi. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:

POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

POSNI ČIZKEJK Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa
Lagan i kremast desert, prste da poližete.

POSNI KOLAČ S JABUKAMA I MAKOM Fenomenalni desert za sve prilike
Pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa.

POSNI KOLAČ BRZI GONZALES Desert gotov za 5 minuta koji se topi u ustima
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.

PASTA SA PILETINOM Lagana, kremasta i zasitna, za savršen obrok
Sočna i ukusna, u pravoj eksploziji ukusa.

DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.

POSNI ČOKOLADNI TARTUFI Raskošni kolači ukusa koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.

NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
U savršenom spoju sa prarmezanom, postaće vaše novo omiljeno jelo.
Komentari (0)