POSNO MEDENO SRCE Kolač koji se topi u ustima a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Fenomenalan kolač jednostavne pripreme voleće i oni koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 250 ml kisele vode
- 120 ml ulja
- 6 kašika džema od kajsija
- 3 kašike kakaoa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
Za glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte kakao, brašno, sodu bikarbonu i cimet. Zasebno u posudi sjedinite ulje, šećer, kiselu vodu i tri kašike džema. Sjedinite mikserom obe smese. Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vreo kolač premažite ostatkom džema. Otopite čokoladu sa uljem na pari pa prelijte kolač kada se ohladi. Secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Sočan desert gotov očas posla.
SVETOGORSKI KOLAČ ZA DANE STROGOG POSTA Ovako ga prave monasi na Hilandaru
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MEDENA SRCA SA KAFOM I RUMOM Posni kolačići koji mame i mirisom i ukusom
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
POSNE ŽERBO KOCKE MILUJU NEPCA Nimalo ne zaostaju za originalom i smažu se u trenu
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)