TOP 5 NAJBOLJIH FRANCUSKIH SOSEVA Koriste se u celom svetu, a savršeno se slažu sa mesom i ribom
Holandez, Bešamel, Velute, Espanjol i paradajz sos, odgovaraće raznim jelima.
1. Holandez sos
Jedan od najpopularnijih soseva u svetu. Pravi se od otopljenog gi putera, vode i limunova. Neprestano mešanje je ključno za njega, da bi se dobio nežni i mlečni ukus. Možete da servirate čim ga napravite, neće izgubiti svoju nežnu strukturu.
2. Bešamel sos
Jedan od osnovnih, baznih sosova. Savršeno se slaže sa mesom i povrćem, a pravi se od mleka, brašna, maslaca, soli i indijskog oraha.
3. Velute sos
Sadrži pavlaku, pileći bujon i maslac, brašno, so i crni biber. Prijatnog ukusa idealan za garniranje morskih plodova, mesa, ribe.
4. Espanjol sos
Pravi se od od povrća, od šargarepe, praziluka i običnog luka. Napravi se pire pa se vrate u tiganj da se prže i da sos postane gušći. Dodaje se teleći bujon i brendi čime se dobija neverovatno aromatičan sos. Savršen za jela sa mesom.
5. Paradajz sos
Za pripremu ovog sosa koriste se sveži , prethodno oguljeni paradajzi koji se kuvaju na tihoj vatri. Gustog i nežnog ukusa, odgovaraće brojnim jelima sa mesom i povrćem. Uglavnom se dodaje i šećer kao i neki začini, poput bosiljka i origana.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)