TOP 5 NAJBOLJIH FRANCUSKIH SOSEVA Koriste se u celom svetu, a savršeno se slažu sa mesom i ribom
Holandez, Bešamel, Velute, Espanjol i paradajz sos, odgovaraće raznim jelima.
1. Holandez sos
Jedan od najpopularnijih soseva u svetu. Pravi se od otopljenog gi putera, vode i limunova. Neprestano mešanje je ključno za njega, da bi se dobio nežni i mlečni ukus. Možete da servirate čim ga napravite, neće izgubiti svoju nežnu strukturu.
2. Bešamel sos
Jedan od osnovnih, baznih sosova. Savršeno se slaže sa mesom i povrćem, a pravi se od mleka, brašna, maslaca, soli i indijskog oraha.
3. Velute sos
Sadrži pavlaku, pileći bujon i maslac, brašno, so i crni biber. Prijatnog ukusa idealan za garniranje morskih plodova, mesa, ribe.
4. Espanjol sos
Pravi se od od povrća, od šargarepe, praziluka i običnog luka. Napravi se pire pa se vrate u tiganj da se prže i da sos postane gušći. Dodaje se teleći bujon i brendi čime se dobija neverovatno aromatičan sos. Savršen za jela sa mesom.
5. Paradajz sos
Za pripremu ovog sosa koriste se sveži , prethodno oguljeni paradajzi koji se kuvaju na tihoj vatri. Gustog i nežnog ukusa, odgovaraće brojnim jelima sa mesom i povrćem. Uglavnom se dodaje i šećer kao i neki začini, poput bosiljka i origana.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)