SOM U SLASNOM UMAKU Posni ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, prste da poližete
Konkretan ručak za dane Uskršnjeg posta, nećete ni da primetite da nedostaje meso.
Potrebno je
- 6 šnicli soma
- 2 glavice crnog luka
- 200 g šampinjona
- 200 g svežeg paradajza
- 200 g sveže paprike
- 2 dl belog vina
- 2 dl ulja
- peršunov list
- malo brašna
- biber
- so
Priprema
Posolite šnicle soma pa ih uvaljajte u brašno i propržite na vrelom ulju. Izvadite pa na tom ulju propržite seckan crni luk, sečenu papriku, paradajz i šampinjone. Dinstajte dok ne omekša, pa posolite i pobiberite. Zatim dodajte peršunov list i sipajte vino. Umakom prelijte pržene šnicle. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)