SOM U SLASNOM UMAKU Posni ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, prste da poližete
Konkretan ručak za dane Uskršnjeg posta, nećete ni da primetite da nedostaje meso.
Potrebno je
- 6 šnicli soma
- 2 glavice crnog luka
- 200 g šampinjona
- 200 g svežeg paradajza
- 200 g sveže paprike
- 2 dl belog vina
- 2 dl ulja
- peršunov list
- malo brašna
- biber
- so
Priprema
Posolite šnicle soma pa ih uvaljajte u brašno i propržite na vrelom ulju. Izvadite pa na tom ulju propržite seckan crni luk, sečenu papriku, paradajz i šampinjone. Dinstajte dok ne omekša, pa posolite i pobiberite. Zatim dodajte peršunov list i sipajte vino. Umakom prelijte pržene šnicle. Služite uz prilog po izboru. Bon appetit!
RUM TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Nema pečenja, a razvaljuje ukusom
Kremasta i jednostavna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAŠTETA OD SARDINA SUPER IDE UZ TOST Zdrava i ukusna, taman za doručak
Bićete oduševljeni ukusom.
DUBAI BAKLAVA SRUŠILA DRUŠTVENE MREŽE Zaborvićete i na čokoladu i na čizkejk
Poslastica kojoj neće odoleti ni najveći sladokusci.
RUŽA POGAČA SA BELIM LUKOM Klasik iz bakine kuhinje koji miriše na detinjstvo
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNE PIHTIJE SE TOPE U USTIMA Sočne i mekane, i dupla mera je malo
Pravićete i kada nije post.
Komentari (0)