KAKO DA OČISTITE RERNU? Bez hemije uz ove 2 namirnice sijaće se cela
Namirnice koje svaka domaćica ima u kuhinji poslužiće kao odličan, a neškodljiv čistač.
1. Limun
U manju šerpu sa vodom dodajte sok od 3 limuna pa stavite u rernu i uključite. Nakon 40 minuta na 220 stepeni ugasite, i ostavite da se ohladi. Obrišite rernu vlažnom krpom.
2. Soda bikarbona
Vodu pomešajte sa pola šolje sode bikarbone i mešajte dok ne dobijete smesu nalik pasti. Rasporedite smesu po rerni, izuzev grejnih elemenata, pa ostavite tako preko noči. Sutradan vlažnom krpom prebrišite rernu. Ovom pastom možete da očistite i spoljašnjost vrata rerne, ako premažete i ostavite 30 minuta. Posle samo prebrišete vlažnom krpom.
OSVEŽAVAJUĆI TIRAMISU SA LIMUNOM Savršeni spoj sa voćem kome rum daje posebnu čar
Fenomenalni slatkiš oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU ŠEĆERNU GLAZURU Neće se lepiti ni pucati a torta će biti kao kupovna
Da bi dobro prianjala uz tortu i kolače glazura mora da ima pravu konzistenciju. Ako je suviše gusta nećete moći da je nanesete, a suviše retka neće pokriti dobro tortu.
MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo
Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.
DODAJTE OVE 2 NAMIRNICE U MLEVENO MESO Ćufte će biti sočne i neverovatno ukusne
Poslušajte savete iskusnih domaćica za sočno i mekano mleveno meso.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
Komentari (0)