GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
Potrebno je
- 4 veća krompira
- 2 veće šargarepe
- 2 roštiljske kobasice
- malo suvog biljnog začina
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Krompir oljuštite, operite i isecite na kriške. Šargarepu oljuštite, operite, pa isecite na kolutove. Sve pospite suvim biljnim začinom i prelijte maslinovim uljem, pa mešajte rukama dok ne bude začinjeno i nauljeno. Isecite napola roštiljske kobasice pa ih izbockajte nožem. Rasporedite kobasice precizno na istom rastojanju po plehu preko krompira i šargarepe. Prekrijte folijom, pa pecite 25 minuta, sklonite foliju pa pecite još desetak minuta.
POSNA BUNDEVARA Sočna poslastica za hladne dane, mekana i ukusna
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVE RUM BOMBICE Sitni kolači savršeni za početak Božićnog posta,a tope se u ustima
Brzi sitni kolači savršeni za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu..
POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA KESTEN PIRE TORTA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, zamirisaće cela kuća
Torta kao osmišljena za hladne dane, a sjajno ide sa šoljom kafe ili vinom.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Biće gotov za 45 minuta, a nije soda ni ulje
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
Komentari (0)