GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
Alo/Masanori Jošida
Potrebno je
- 4 veća krompira
- 2 veće šargarepe
- 2 roštiljske kobasice
- malo suvog biljnog začina
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Krompir oljuštite, operite i isecite na kriške. Šargarepu oljuštite, operite, pa isecite na kolutove. Sve pospite suvim biljnim začinom i prelijte maslinovim uljem, pa mešajte rukama dok ne bude začinjeno i nauljeno. Isecite napola roštiljske kobasice pa ih izbockajte nožem. Rasporedite kobasice precizno na istom rastojanju po plehu preko krompira i šargarepe. Prekrijte folijom, pa pecite 25 minuta, sklonite foliju pa pecite još desetak minuta.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)