GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

gurmanluk sa krompirom i kobasicama
Shutterstock
gurmanluk sa krompirom i kobasicama Alo/Masanori Jošida
 

 

Potrebno je

  • 4 veća krompira
  • 2 veće šargarepe
  • 2 roštiljske kobasice
  • malo suvog biljnog začina
  • malo maslinovog ulja

Priprema:
Krompir oljuštite, operite i isecite na kriške. Šargarepu oljuštite, operite, pa isecite na kolutove. Sve pospite suvim biljnim začinom i prelijte maslinovim uljem, pa mešajte rukama dok ne bude začinjeno i nauljeno. Isecite napola roštiljske kobasice pa ih izbockajte nožem. Rasporedite kobasice precizno na istom rastojanju po plehu preko krompira i šargarepe. Prekrijte folijom, pa pecite 25 minuta, sklonite foliju pa pecite još desetak minuta.

Komentari (0)

Loading