SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- 300 g spanaća
- 200 g pirinča
- 5 kašika ulja
- 1 srednja glavica crnog luka
- srednja šargarepa
- 4 čena belog luka
- pola kašičice soli
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
Na ulju propržite sitno seckan luk pa posolite i dodajte šargarepu i mleveno meso. Dinstajte uz lagano mešanje. Onda dodajte seckan beli luk, suvi biljni začin, pirinač i biber. Nalijte toplom vodom da ogrezne. Ostavite da provri, pa onda dodajte očišćen, opran i isečen spanać. Preručite u vatrostalnu činiju pa dolijte vodu. Zapecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
BEZALKOHOLNO KUVANO VINO ZALUDELO DOMAĆICE NA MREŽAMA Greje dušu i telo
Služit toplo, uz parče narandže ili štapić cimeta.
SELJAČKA PROJA SE LOMI RUKAMA, A POSNA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Služite toplo uz ajvar ili prilog po želji.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
Komentari (0)