USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
Potrebno je
- 600 g brašna
- 25 g svežeg kvasca
- 250 ml mlakog mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 100ml ulja
- 1 kašika sirćeta
Za premazivanje:
- 1 jaje
- susam
- lan
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi izmrvite kvasac pa dodajte kašičicu šećera i malo brašna i sve izmešajte. Ostavite tako do 10 minuta na naraste. Dodajte jaje, ulje i sirće. Sve umutite pa dodajte postepeno brašno i so. Mesite oko 15 do 20 minuta, da zamesite loptu. Ostavite pokriveno da naraste. Premesite i podelite na 3 dela. Svaki deo razvaljajte na traku širine dlana. Premažite uljem pa urolajte u savijenu jufku. Sastavite dve trake pa ih upletite jednu oko druge da liče na pletenicu. Oblikujte pletenicu u krug i spojite krjeve pa prebacite u podmazan pleh. Treči deo testa razvaljajte na kraću traku pa smestite u sredinu pleha. U centar stavite jaje. Pospite semenom lana i susama. Pustite 20 minuta da naraste. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA Ukras svečane trpeze, uspeće svima, a mekana kao duša
Uspeće i potpunim početnicima, a dobićete brojne komplimente.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)