USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
Potrebno je
- 600 g brašna
- 25 g svežeg kvasca
- 250 ml mlakog mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 jaje
- 100ml ulja
- 1 kašika sirćeta
Za premazivanje:
- 1 jaje
- susam
- lan
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi izmrvite kvasac pa dodajte kašičicu šećera i malo brašna i sve izmešajte. Ostavite tako do 10 minuta na naraste. Dodajte jaje, ulje i sirće. Sve umutite pa dodajte postepeno brašno i so. Mesite oko 15 do 20 minuta, da zamesite loptu. Ostavite pokriveno da naraste. Premesite i podelite na 3 dela. Svaki deo razvaljajte na traku širine dlana. Premažite uljem pa urolajte u savijenu jufku. Sastavite dve trake pa ih upletite jednu oko druge da liče na pletenicu. Oblikujte pletenicu u krug i spojite krjeve pa prebacite u podmazan pleh. Treči deo testa razvaljajte na kraću traku pa smestite u sredinu pleha. U centar stavite jaje. Pospite semenom lana i susama. Pustite 20 minuta da naraste. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
SAVRŠENA USKRŠNJA POGAČA Očarava i ukusom i izgledom, a mekana i vazdušasta
Dekorisana uskršnjim jajima, gosti će biti oduševljeni.
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
USKRŠNJA LISNATA POGAČA Savršenstvo meko kao duša koje miriše na puter
Jednostavne pripreme i raskošnog izgleda, ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
NAJLEPŠA USKRŠNJA POGAČA Ukras svečane trpeze, uspeće svima, a mekana kao duša
Uspeće i potpunim početnicima, a dobićete brojne komplimente.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)