USKRŠNJA PLETENICA Mirisni klasik raskošnog izgleda za pravu svečanu trpezu
Vazdušasta i mekana, dobićete brojne komplimente.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 20 g kvasca
- 1 kašika soli
- 1,5 kašika šećera
- 1 dl mleka
- 1,5 dl jogurta
- 1 kašika pavlake
- 0,5 dl ulja
- 1 jaje
Za premazivanje
- 3 kašike margarina za mazanje
- 1 jaje
- susam za posipanje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Mlakom mleku dodajte kašičicu brašna i kvasac, da nadođe. U jednu posudu stavite so, šećer, ulje, pavlaku, deo brašna, i dodajte nadošli kvasac. Mesite varjačom pa dodajte umućeni jogurt i ostatak brašna. Ostavite pola sata da nadođe, pa testo razvucite u oblik pravougaonika i premažite margarinom. Isecite na tri jednake trake, pa svaku uvijte u rolat, i od njih ispletite pletenicu. U pleh obložen pek papirom prebacite pletenicu, pokrijte je, i ostavite tako 20 minuta. Premažite pletenicu umućenim jajetom, pa je pospite susamom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
POSNA BUNDEVARA Sočna poslastica za hladne dane, mekana i ukusna
Ukućani će stajati u redu za još, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVE RUM BOMBICE Sitni kolači savršeni za početak Božićnog posta,a tope se u ustima
Brzi sitni kolači savršeni za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu..
POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNA KESTEN PIRE TORTA Očaravajuća poslastica koja budi sva čula, zamirisaće cela kuća
Torta kao osmišljena za hladne dane, a sjajno ide sa šoljom kafe ili vinom.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U PASULJ Biće gotov za 45 minuta, a nije soda ni ulje
Bićete iznenađeni kada vidite o kojoj namirnici je reč.
Komentari (0)