POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 250 g šećera
- 100 g maslaca
- 2,5 dl sojinog mleka
- 1 prašak za pecivo
- 40 g kakaoa
- 2 šake višanja iz kompota
Za krem:
- 1 puding od vanile
- 400 ml sojinog mleka
- 3 kašike šećera
- 2dl biljne slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 1 kašikica šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno prosejano sa praškom za pecivo, šećer, i rendani margarin. Sipajte sojino mleko pa sve umutite. Smesu podelite na 2 dela, jedan ostavite svetao, a u drugi dodajte kakao. Promešajte dobro. U pleh obložen pek papirom izlijte svetlu smesu. Preko nanesite višnje pa odgore tamni deo biskvita. Poravnajte dobro i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpici zakuvajte 3dl sojinog mleka sa 3 kašike šećera. Puding razmutite u l mleka pa kad proključa u to dodajte umućeni puding i mešajte, sve dok se ne zgusne. Zatim skinite sa vatre pa pustite da se prohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa polako dodajte kašiku po kašiku prohlađenog pudinga. Mutite sve vreme na najmanjoj brzini. Nakon što se kolač prohladi premažite ga kremom i dekorišite čokoladnom glazurom. Prijatno!
Možda vas zanima:
DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.
DUNAVSKI TALASI Sočni slatkiš budi sva čula, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sve prilike.
DUNAVSKI TALASI Vazdušasti kolač mekan kao duša na kome su odrasle generacije
Dobio je naziv zbog slojeva različitih boja koje podsećaju na reku Dunav.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)