POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.

posni dunavski talasi
Shutterstock

Potrebno je

  • 250 g brašna
  • 250 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 2,5 dl sojinog mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 40 g kakaoa
  • 2 šake višanja iz kompota

Za krem:

  • 1 puding od vanile 
  • 400 ml sojinog mleka
  • 3 kašike šećera
  • 2dl biljne slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašikica šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno prosejano sa praškom za pecivo, šećer, i rendani margarin. Sipajte sojino mleko pa sve umutite. Smesu podelite na 2 dela, jedan ostavite svetao, a u drugi dodajte kakao. Promešajte dobro. U pleh obložen pek papirom izlijte svetlu smesu. Preko nanesite višnje pa odgore tamni deo biskvita. Poravnajte dobro i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpici zakuvajte 3dl sojinog mleka sa 3 kašike šećera. Puding razmutite u l mleka pa kad proključa u to dodajte umućeni puding i mešajte, sve dok se ne zgusne. Zatim skinite sa vatre pa pustite da se prohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa polako dodajte kašiku po kašiku prohlađenog pudinga.  Mutite sve vreme na najmanjoj brzini. Nakon što se kolač prohladi premažite ga kremom i dekorišite čokoladnom glazurom. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading