POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 250 g brašna
- 250 g šećera
- 100 g maslaca
- 2,5 dl sojinog mleka
- 1 prašak za pecivo
- 40 g kakaoa
- 2 šake višanja iz kompota
Za krem:
- 1 puding od vanile
- 400 ml sojinog mleka
- 3 kašike šećera
- 2dl biljne slatke pavlake
Za dekoraciju:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 1 kašikica šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno prosejano sa praškom za pecivo, šećer, i rendani margarin. Sipajte sojino mleko pa sve umutite. Smesu podelite na 2 dela, jedan ostavite svetao, a u drugi dodajte kakao. Promešajte dobro. U pleh obložen pek papirom izlijte svetlu smesu. Preko nanesite višnje pa odgore tamni deo biskvita. Poravnajte dobro i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpici zakuvajte 3dl sojinog mleka sa 3 kašike šećera. Puding razmutite u l mleka pa kad proključa u to dodajte umućeni puding i mešajte, sve dok se ne zgusne. Zatim skinite sa vatre pa pustite da se prohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa polako dodajte kašiku po kašiku prohlađenog pudinga. Mutite sve vreme na najmanjoj brzini. Nakon što se kolač prohladi premažite ga kremom i dekorišite čokoladnom glazurom. Prijatno!
Možda vas zanima:
DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.
DUNAVSKI TALASI Sočni slatkiš budi sva čula, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sve prilike.
DUNAVSKI TALASI Vazdušasti kolač mekan kao duša na kome su odrasle generacije
Dobio je naziv zbog slojeva različitih boja koje podsećaju na reku Dunav.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)