AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 225 g hladnog putera
- 100 ml hladne vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 6-8 jabuka
- 1 šolja šećera
- 1 kašika soka od limuna
- 3 kašike gustina ili brašna
- 1 kašičica začina (cimet, muskatni oraščić, mleveni đumbir)
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte brašno, puter, vodu, so i šećer pa zamesite testo. Podelite ga na 2 dela, umotajte u providnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. Zasebno pomešajte jabuke, šećer, limunov sok, brašno i začine. Polovinu testa razvucite oklagijom i prebacite u pleh za pečenje obložen pek papirom. Preko stavite fil od jabuka pa preko naseckane kockice putera. Drugu razvučenu polovinu testa prebacite preko fila. Zasecite koru da ne bi pukla tokom pečenja. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni pa smanjite na 170 stepeni i pecite još 40 minuta. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)