TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.

Potrebno je
- 5 šoljica belog brašna
- 1 ½ šolje mleka
- četvrtina šolje ulja
- 3 kašike soli
- 1 kašika šećera
- 10 g kvasca
Za začinjenu govedinu:
- 450 g mlevene govedine
- 1 crvena paprika
- zeleni biber
- 2 paradajza
- 1 velika glavica crnog luka
- 1 kašika paradajza
- 1 ½ kašika kumina
- 1 ½ kašika bibera
- 3 kašike soli
- seckani peršun
- petina šolje maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, mleko, ulje, so, šećer i kvasac. Mesite testo 5 minuta pa ostavite 2 sata. Dodajte paradajz, papriku, luk i peršun u blender i izblendajte, da dobijete jedinstvenu smesu. Onda dodajte meso, paradajz pire i začine pa napravite smesu. Oblikujte loptice od testa. Pospite ih sa malo brašna po površini i od svake loptice oklagijom razvucite koru. Kašikom nanesite smesu od mesa, a zatim stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite od 5 do 10 minuta. Na kraju, poprskajte sokom od limuna i dodajte zelenu salatu. Bon appetit!

POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Mirisna poslastica koja osvežava u trenu
Kremasta i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA KOKOS TORTA Lagana poslastica koja miriše na more, a osvaja ukusom
Kremasta i neodoljiva, pravićete i kada nije post.

KREMASTA MIMOZA SALATA Svečano predjelo koje se super slaže sa raznim jelima, a posna
Sočna i svečana, savršena za sve bitne događaje.

SREMSKI PAPRIKAŠ Posni delikates pravi je raj za nepca, pravićete i mrsnim danima
Služite uz krompir ili prilog po želji.

SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.
Komentari (0)