TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun

Ivana Pavlović

19:30

Sezonski recepti 0

Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.

Pica
Printscreen/YouTube/Middle Eats

Potrebno je

  • 5 šoljica belog brašna
  • 1 ½ šolje mleka 
  • četvrtina šolje ulja
  • 3 kašike soli
  • 1 kašika šećera
  • 10 g kvasca


Za začinjenu govedinu:

  •  
  • 450 g mlevene govedine
  • 1 crvena paprika
  • zeleni biber
  • 2 paradajza
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 1 kašika paradajza
  • 1 ½ kašika kumina
  • 1 ½ kašika bibera
  • 3 kašike soli
  • seckani peršun
  • petina šolje maslinovog ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, mleko, ulje, so, šećer i kvasac. Mesite testo 5 minuta pa ostavite 2 sata. Dodajte paradajz, papriku, luk i peršun u blender i izblendajte, da dobijete jedinstvenu smesu. Onda dodajte meso, paradajz pire i začine pa napravite smesu. Oblikujte loptice od testa. Pospite ih sa malo brašna po površini i od svake loptice oklagijom razvucite koru. Kašikom nanesite smesu od mesa, a zatim stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite od 5 do 10 minuta. Na kraju, poprskajte sokom od limuna i dodajte zelenu salatu. Bon appetit!


 

Komentari (0)

Loading