HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
Potrebno je
- 1 žumance
- 1 kašičica vode
- 1 kašičica limunova soka
- 110 g maslaca
- 1 prstohvat soli
- prstohvat mlevene ljute paprike prema želji
Priprema
Pre pripreme ostavite žumance najmanje 15 minuta, na sobnoj temperaturi, da se dobro zagreje. Pomešajte žumance, vodu, sok od limuna i prstohvat soli u posudi koja odgovara štapnom mikseru. Rastopite maslac na temperaturi od 105 stepeni i neprestano mešajte, dok ne zapeni. Miksujte smesu od žumanca polako ulivajući rastopljeni maslac. Za samo 30 sekundi sos je gotov. Prijatno!
Možda vas zanima:
HOLANDEZ SOS Savršeno menja majonez, a odlično se meša sa krompirom i piletinom
Gotov za 1 minut, a svakom jelu dodaje posebnu draž.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Daje šmek i sočnost lazanjama i ćuftama, a pravi se maltene sam
Kremast i preukusan, baš kao onaj iz restorana.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)