NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
1. Stavite pire krompir u hladnu vodu
Nemojte da ga stavljate u klučalu vodu, nego u hladnu, da bi se ravnomerno skuvao.
2. Dodajte zagrejano mleko
Dodajte malo zagrejano mleko, pored putera, da bi ispao kremast.
3. Koristite gnječilicu
Nemojte da koristite običan ni štapni mikser, da krompir ne bi postao gumen. Najbolje je da koristite gnječilicu.
U nastavku sledi recept za najbolji pire krompir.
Potrebno je
- kilogram krompira
- 500 grama rendanog sira
- 2 čena belog luka
- 30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje)
- kašika pavlake
- so
- biber
Priprema: Skuvajte krompir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iseckan beli luk, pa izgnječite krompir u pire. Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir - dodajte ga i i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. Začinite i servirajte po želji.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI PIRE KROMPIR Dodajte mu ova 2 sastojka, biće nikad kremastiji
Neodoljiv i kremast, prste da poližete.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)