NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
1. Stavite pire krompir u hladnu vodu
Nemojte da ga stavljate u klučalu vodu, nego u hladnu, da bi se ravnomerno skuvao.
2. Dodajte zagrejano mleko
Dodajte malo zagrejano mleko, pored putera, da bi ispao kremast.
3. Koristite gnječilicu
Nemojte da koristite običan ni štapni mikser, da krompir ne bi postao gumen. Najbolje je da koristite gnječilicu.
U nastavku sledi recept za najbolji pire krompir.
Potrebno je
- kilogram krompira
- 500 grama rendanog sira
- 2 čena belog luka
- 30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje)
- kašika pavlake
- so
- biber
Priprema: Skuvajte krompir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iseckan beli luk, pa izgnječite krompir u pire. Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir - dodajte ga i i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. Začinite i servirajte po želji.
ZAPEČENI BROKOLI SA KROMPIROM Zdrav i ukusan ručak u sočnom spoju povrća sa slaninom
Držaće vas dugo sitim, a krepi organizam u trenu.
TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Pecivo će biti sveže i za 2 dana, a potreban vam je samo ovaj sastojak
Trik koji provereno radi, a kiflice i hleb će biti mekani kao duša.
PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.
RUM KUGLICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači koje niko ne odbija, a gotovi očas posla
Slatke i aromatične, bude sva čula.
ŠERPUŠA Starinska poslastica koju su obožavale sve domaćice, a pravila se za svako slavlje
Fenomanalna poslastica uspeće svima a budi sva čula.
Komentari (0)