NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.

pire krompir
Shutterstock

1. Stavite pire krompir u hladnu vodu

Nemojte da ga stavljate u klučalu vodu, nego u hladnu, da bi se ravnomerno skuvao.

2. Dodajte zagrejano mleko

Dodajte malo zagrejano mleko, pored putera, da bi ispao kremast.

3. Koristite gnječilicu

Nemojte da koristite običan ni štapni mikser, da krompir ne bi postao gumen. Najbolje je da koristite gnječilicu.

U nastavku sledi recept za najbolji pire krompir.

Potrebno je

  • kilogram krompira
  • 500 grama rendanog sira
  • 2 čena belog luka
  •  30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje)
  • kašika pavlake
  • so
  • biber 

Priprema: Skuvajte krompir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iseckan beli luk, pa izgnječite krompir u pire. Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir - dodajte ga i i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. Začinite i servirajte po želji.

Komentari (0)

Loading