NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
Obično se kafa kuva na sledeći način: vodu sipate u džezvu, po potrebi dodate šećer i zagrevate dok ne proključa. Sklonite sa vatre, odlijete manju količinu vode, pa dodate mlevenu kafu na 1 šoljicu vode ide jedna veća kašičica kafe. Džezvu vratite na ringlu da mešavina proključa, pa sipate ostatak vode.
Postoji i ovaj način kuvanja kafe: U većoj džezvi vodu ne oduzimate već kafu odmah sipate i pustite da „baci ključ“.
Glavna greška
Ako sipajte kafu u vodu pa ostavite da proključa, ona će da bude gorka.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)