NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
Obično se kafa kuva na sledeći način: vodu sipate u džezvu, po potrebi dodate šećer i zagrevate dok ne proključa. Sklonite sa vatre, odlijete manju količinu vode, pa dodate mlevenu kafu na 1 šoljicu vode ide jedna veća kašičica kafe. Džezvu vratite na ringlu da mešavina proključa, pa sipate ostatak vode.
Postoji i ovaj način kuvanja kafe: U većoj džezvi vodu ne oduzimate već kafu odmah sipate i pustite da „baci ključ“.
Glavna greška
Ako sipajte kafu u vodu pa ostavite da proključa, ona će da bude gorka.
Možda vas zanima:
KAFU NIKAKO NEMOJTE DA PIJETE SA OVE 2 NAMIRNICE Nije zdravo, a može da izazove ove simptome
Iako mnogi ne mogu da zamisle jutro bez kafe, neke kombinacije namirnica sa njom mogu da izazovu određene simptome.
NAJČEŠĆI MITOVI O KAFI Svi je piju, ali da li je zaista štetna po zdravlje?
Postoji više mitova vezanih za štetnost kafe, a sa druge strane, popularnija je nego ikada.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)