NAJBOLJI TRIK ZA PALAČINKE Nije do sastojaka, bićete potpuno iznenađeni

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Jednostavan i primenljiv trik dodaće na ukusu, a ne odnosi se na sastojke, primenite i uživajte u najboljim palačinkama.

palačinke
unsplash.com

Pustite da smesa odstoji nekoliko sati ili preko noći

Ako želite preukusne palačinke, najbolje je da ih pripremite nekoliko sati pre pečenja, ili ostavite u friđideru preko noći. To razvija gluten, ključni protein za teksturu testa prisutan u pšeničnom brašnu. Takođe, nemojte da smesa bude hladna pre pečenja, nego sobne temperature. 

A evo koje su najčešće greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama

Previše mesite testo

Ako previše mesite testo dobićete žilave palačinke.

Odmah pravite palačinke 

Ostavite smesu za palačinke 30 do 45 minuta da odmori, pa tek onda pecite. Dobićete pahuljaste i lagane palačinke. 

Pečete na pogrešnoj temperaturi

Ako je vatra prejaka izgoreće po krajevima, a sredina palačinki će ostati sirova. Ako je vatra preslaba dok sve ispečete, prve palačinke će se ohladiti.

Dodajete smesu za palačinke na hladan tiganj 

Nemojte ovo nikada da radite, već zagrejte tiganj na umerenoj vatri oko tri minuta, pre nego što dodate smesu. 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading