NAJBOLJI TRIK ZA PALAČINKE Nije do sastojaka, bićete potpuno iznenađeni
Jednostavan i primenljiv trik dodaće na ukusu, a ne odnosi se na sastojke, primenite i uživajte u najboljim palačinkama.
Pustite da smesa odstoji nekoliko sati ili preko noći
Ako želite preukusne palačinke, najbolje je da ih pripremite nekoliko sati pre pečenja, ili ostavite u friđideru preko noći. To razvija gluten, ključni protein za teksturu testa prisutan u pšeničnom brašnu. Takođe, nemojte da smesa bude hladna pre pečenja, nego sobne temperature.
A evo koje su najčešće greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Previše mesite testo
Ako previše mesite testo dobićete žilave palačinke.
Odmah pravite palačinke
Ostavite smesu za palačinke 30 do 45 minuta da odmori, pa tek onda pecite. Dobićete pahuljaste i lagane palačinke.
Pečete na pogrešnoj temperaturi
Ako je vatra prejaka izgoreće po krajevima, a sredina palačinki će ostati sirova. Ako je vatra preslaba dok sve ispečete, prve palačinke će se ohladiti.
Dodajete smesu za palačinke na hladan tiganj
Nemojte ovo nikada da radite, već zagrejte tiganj na umerenoj vatri oko tri minuta, pre nego što dodate smesu.
Možda vas zanima:
TRIK ZA SAVRŠENO MEKANE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu, biće vazdušate, sočne i savršene!
Trik provereno uspeva, na vama je samo da ih filujete nadevom po želji.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i vazdušaste i neće se lepiti za tiganj
Dodajte ovaj sastojak i palačinke će biti savršene.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U PALAČINKE Biće mekane i savršene, i neće pucati ni lepiti se
Primenite ovaj jednostavni trik i videćete razliku koliko su palačinke mekše i sočnije.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)