RERNA ĆE BLISTATI KAO NOVA Potreban vam je samo ovaj sastojak, nema napornog ribanja
Korisnica Tik toka Tanya home podelila je sa svojim pratiocima vrlo koristan trik za čišćenje rerne.
Deterdžent za pranje sudova
Umeto sunđera koristite deterdžent za pranje sudova da očistite rernu. Stavite ga u posudu za led i zamrznite. Onda samo izvadite kockice i očistite rešetke. Otopljenom tečnošću ćete lako da dobijete smesu koju premažete preko metala. Da biste izbegli alergije, koristite gumene rukavice. Ostatak deterdženta uklonite sa puno vode.
1. Trik za čišćenje rerne broj 1
Naravno, čudesni natrijum bikarbonat, ili soda bikarbona, nezaobilazno je moćno sredstvo za čićenje i u ovom slučaju. Pored sode, biće vam potrebno i sirće i obična voda.
Sve sastojke sjedinite u vatrostalnoj činiji dok ne dobijete strukturu paste, koju ćete potom naneti na delove koji su zamašćeni i koje je potrebno oribati. Ono što vam je preostalo od smese, stavite u pećnicu koju ćete uključiti na 100 stepeni C i ostaviti je tako narednih 45 minuta.
Posle toga, prljavštinu i masnoću ćete moći ukloniti običnim sunđerom bez ikakvim problema i posebnih napora. Dakle, lako i efikasno!
Iako postoje različita hemijska sredstva za skidanje masnih naslaga, ona nisu jedini izbor kada je čišćenje rerne u pitanju. Stoga ćemo vam predstaviti efikasne metode koji će učiniti da se vaša rerna zablista kao nikad pre, i to sve na potpuno prirodan način.
Trik za čišćenje rerne broj 2
Još jedan jednostavan i potpuno prirodan način da očistite rernu – pomoću obične soli.
Postupak je sledeći: U zagrejanu pećnicu pospite so po onim mestima koja treba očistiti i ostavite je da odstoji dok ne postane potpuno braon – to znači da je upila masnoću i prljavštinu.
Ostatke soli počistite metlicom, pa rernu obrišite na uobičajen način.
KLJUČNI SASTOJCI ZA UKUSNE KROFNE Dodajte ovo i biće vazdušaste, mekane i slasne
Primenite ovih nekoliko saveta iskusnih domaćica i krofne će biti mekane kao duša.
BELA ČORBA Donosimo vam originalni kafanski recept, a pomera granice dobrog ukusa
Okrepiće vam dušu i telo od prvog zalogaja.
CRVENO SOČIVO SA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Preukusno jelo na kašiku možete da pravite i u danima posta, a držaće vas dugo sitim.
DODAJTE OVO KADA PRŽITE KROMPIR Proveren trik kako da ispadne sočan i slasan
Dodajte ovaj sastojak kada pržite krompir, i iznnadićete se razlikom u ukusu.
BRIOŠ Francuski slatki hleb mekan kao duša, a čokolada mu daje posebnu draž
Tradicionalni francuski hleb možete da pravite na razne načine, da mu dodate čokoladu ili ne, osvojiće sve koji ga budu probali.
Komentari (0)