RERNA ĆE BLISTATI KAO NOVA Potreban vam je samo ovaj sastojak, nema napornog ribanja

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Korisnica Tik toka Tanya home podelila je sa svojim pratiocima vrlo koristan trik za čišćenje rerne.

Čišćenje rerne
Shutterstock

Deterdžent za pranje sudova

Umeto sunđera koristite deterdžent za pranje sudova da očistite rernu. Stavite ga u posudu za led i zamrznite. Onda samo izvadite kockice i očistite rešetke. Otopljenom tečnošću ćete lako da dobijete smesu koju premažete preko metala. Da biste izbegli alergije, koristite gumene rukavice. Ostatak deterdženta uklonite sa puno vode. 

1. Trik za čišćenje rerne broj 1

Naravno, čudesni natrijum bikarbonat, ili soda bikarbona, nezaobilazno je moćno sredstvo za čićenje i u ovom slučaju. Pored sode, biće vam potrebno i sirće i obična voda.

Sve sastojke sjedinite u vatrostalnoj činiji dok ne dobijete strukturu paste, koju ćete potom naneti na delove koji su zamašćeni i koje je potrebno oribati. Ono što vam je preostalo od smese, stavite u pećnicu koju ćete uključiti na 100 stepeni C i ostaviti je tako narednih 45 minuta.

Posle toga, prljavštinu i masnoću ćete moći ukloniti običnim sunđerom bez ikakvim problema i posebnih napora. Dakle, lako i efikasno!

Iako postoje različita hemijska sredstva za skidanje masnih naslaga, ona nisu jedini izbor kada je čišćenje rerne u pitanju. Stoga ćemo vam predstaviti efikasne metode koji će učiniti da se vaša rerna zablista kao nikad pre, i to sve na potpuno prirodan način.

Trik za čišćenje rerne broj 2

Još jedan jednostavan i potpuno prirodan način da očistite rernu – pomoću obične soli.

Postupak je sledeći: U zagrejanu pećnicu pospite so po onim mestima koja treba očistiti i ostavite je da odstoji dok ne postane potpuno braon – to znači da je upila masnoću i prljavštinu.

Ostatke soli počistite metlicom, pa rernu obrišite na uobičajen način.

Komentari (0)

Loading