NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRIPREME BEŠAMEL SOSA Uradite ovo i svi će vam tražiti recept
Česte greške potkradu se i iskusnim domaćicama, proverite da li ih i vi radite.
1. Ne koristite kvalitetne sastojke
Za najkremastiji ukus koristite punomasno mleko i puter sa većim procentom masti.
2. Stavljate loše razmere putera i brašna
Ako dodate previše brašna u bešamel sos velike su šanse da će izgoreti ili biti grudvast. Ako dodate previše putera i mleka učiniće ga suviše tečnim.
3. Ne seckate puter
Nemojte da stavljate ceo komad putera u tiganj, već ga isecite na kockice, da bi se jednako topio.
4. Pojačavate temperaturu
Nemojte da ubrzavate proces pravljenja ni da pojačavate temperaturu kako biste ubrzali kuvanje. Izgoreće sos i pojaviće se grudvice. Kuvajte na laganoj vatri a temperaturu povećavajte tek posle dodavanja mleka.
5. Ne mešate neprestano
Ceo proces pravljenja bešamela zaista zahteva neprekidno mešanje. Pomerajte špatulu ili kašiku po celoj šerpi, uključujući i ivice, mešajte puter dok se topi i dok dodajete prosejano brašno. Mešajte i dok postepeno dodajete mleko.
6. Ne zagrevate mleko
Prokuvajte mleko pre dodavanja. Ne mora da provri, dovoljno je da bude zagrejano.
7. Odjednom sipate mleko
Ako mleko dodate postepeno uz neprestano mešanje dobićete finu, glatku strukturu. Ako sipate odjednom dobićete grudvice.
ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Poslastica posna na vodi mekana kao duša, a ukusa koji priča priče
Fenomanalna poslastica odlično se slaže sa šoljom čaja.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
OČISTITE SUDOPERU ZA TREN OKA Sijaće se kao nova, a treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Namirnica koju ima svaka domaćica izglancaće sudoperu začas.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)