NAJČEŠĆE GREŠKE KOD PRIPREME BEŠAMEL SOSA Uradite ovo i svi će vam tražiti recept
Česte greške potkradu se i iskusnim domaćicama, proverite da li ih i vi radite.
1. Ne koristite kvalitetne sastojke
Za najkremastiji ukus koristite punomasno mleko i puter sa većim procentom masti.
2. Stavljate loše razmere putera i brašna
Ako dodate previše brašna u bešamel sos velike su šanse da će izgoreti ili biti grudvast. Ako dodate previše putera i mleka učiniće ga suviše tečnim.
3. Ne seckate puter
Nemojte da stavljate ceo komad putera u tiganj, već ga isecite na kockice, da bi se jednako topio.
4. Pojačavate temperaturu
Nemojte da ubrzavate proces pravljenja ni da pojačavate temperaturu kako biste ubrzali kuvanje. Izgoreće sos i pojaviće se grudvice. Kuvajte na laganoj vatri a temperaturu povećavajte tek posle dodavanja mleka.
5. Ne mešate neprestano
Ceo proces pravljenja bešamela zaista zahteva neprekidno mešanje. Pomerajte špatulu ili kašiku po celoj šerpi, uključujući i ivice, mešajte puter dok se topi i dok dodajete prosejano brašno. Mešajte i dok postepeno dodajete mleko.
6. Ne zagrevate mleko
Prokuvajte mleko pre dodavanja. Ne mora da provri, dovoljno je da bude zagrejano.
7. Odjednom sipate mleko
Ako mleko dodate postepeno uz neprestano mešanje dobićete finu, glatku strukturu. Ako sipate odjednom dobićete grudvice.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)