AKO RADITE OVO KADA PRAVITE BEŠAMEL SOS GREŠITE Primenite ove cake i biće kao iz restorana
Najčešće greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama.
1. Ne koristite kvalitetne sastojke
Za najkremastiji ukus koristite punomasno mleko i puter sa većim procentom masti.
2. Stavljate loše razmere putera i brašna
Ako dodate previše brašna u bešamel sos velike su šanse da će izgoreti ili biti grudvast. Ako dodate previše putera i mleka učiniće ga suviše tečnim.
3. Ne seckate puter
Nemojte da stavljate ceo komad putera u tiganj, već ga isecite na kockice, da bi se jednako topio.
4. Pojačavate temperaturu
Nemojte da ubrzavate proces pravljenja ni da pojačavate temperaturu kako biste ubrzali kuvanje. Izgoreće sos i pojaviće se grudvice. Kuvajte na laganoj vatri a temperaturu povećavajte tek posle dodavanja mleka.
5. Ne mešate neprestano
Ceo proces pravljenja bešamela zaista zahteva neprekidno mešanje. Pomerajte špatulu ili kašiku po celoj šerpi, uključujući i ivice, mešajte puter dok se topi i dok dodajete prosejano brašno. Mešajte i dok postepeno dodajete mleko.
6. Ne zagrevate mleko
Prokuvajte mleko pre dodavanja. Ne mora da provri, dovoljno je da bude zagrejano.
7. Odjednom sipate mleko
Ako mleko dodate postepeno uz neprestano mešanje dobićete finu, glatku strukturu. Ako sipate odjednom dobićete grudvice.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)