4 NAJČEŠĆE GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovoga su žilave i gumenaste
Ove česte greške potkradu se i iskusnim domaćicama.
1. Previše mešate
Ne treba previše da mešate smesu da se ne bi razvio gluten i testo postalo elastično. Na taj način će palačinke da ispadnu gumene.
2. Nemate strpljenja
Ostavite testo za palačinke da odstoji bar pola sata prekriveno, pre pripreme.
3. Hladan tiganj ili nedovoljno zagrejan
Ako dobro ne zagrejete tiganj, testo će da se razlije i upije ulje.
4. Okrećete palačinke pre vremena
Strpite se pre nego što okrenete palačinku sve dok sa donje strane ne poprime lepu zlatnu boju. A prevrtanje radite posebno pažljivo ako pravite američke palačinke, da se ne bi ispuvale i izgubile "pufnastu" teksturu.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
PALAČINKE SU ŽILAVE ILI PUCAJU? Pravite neku od ovih greški, evo kako da ispravite
Najčešće grreške potkradu se i iskusnim domaćicama, zato obratite pažnju.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili
Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)