NAJBOLJI TRIK ZA PALAČINKE Nije do sastojaka, bićete potpuno iznenađeni
Jednostavan i primenljiv trik dodaće na ukusu, a ne odnosi se na sastojke, primenite i uživajte u najboljim palačinkama.
Pustite da smesa odstoji nekoliko sati ili preko noći
Ako želite preukusne palačinke, najbolje je da ih pripremite nekoliko sati pre pečenja, ili ostavite u friđideru preko noći. To razvija gluten, ključni protein za teksturu testa prisutan u pšeničnom brašnu. Takođe, nemojte da smesa bude hladna pre pečenja, nego sobne temperature.
A evo koje su najčešće greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Previše mesite testo
Ako previše mesite testo dobićete žilave palačinke.
Odmah pravite palačinke
Ostavite smesu za palačinke 30 do 45 minuta da odmori, pa tek onda pecite. Dobićete pahuljaste i lagane palačinke.
Pečete na pogrešnoj temperaturi
Ako je vatra prejaka izgoreće po krajevima, a sredina palačinki će ostati sirova. Ako je vatra preslaba dok sve ispečete, prve palačinke će se ohladiti.
Dodajete smesu za palačinke na hladan tiganj
Nemojte ovo nikada da radite, već zagrejte tiganj na umerenoj vatri oko tri minuta, pre nego što dodate smesu.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
PALAČINKE SU ŽILAVE ILI PUCAJU? Pravite neku od ovih greški, evo kako da ispravite
Najčešće grreške potkradu se i iskusnim domaćicama, zato obratite pažnju.
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili
Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)