ČOKOLADNA PICA Specijalitet italijanske kuhinje u savršenom hrskavo-slatkom spoju

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Drugačija i fenomenalna, uzećete parče više.

čokoladna pica
Shutterstock

Potrebno je
Za testo:

  • 300 g brašna
  • 150 ml mlake vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • 1 prstohvat soli

Za nadev:

  • 100 g čokolade
  • 50 g krema
  • 1 šolja mleka
  • po želji mlevenih oraha

Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Prvo umesite testo. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, vode i soli i rukom umesite testo. Zatim ga oklagijom razvijte i stavite u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta na 250 stepeni. Kada je testo gotovo, umotajte ga u vlažnu krpu i pustite da odstoji pet do deset minuta. Za to vreme, rastopite čokoladu u mleku (za gušći sos), onda tu čokoladu pomešajte sa kremom i premažite testo. Pospite ga mlevenim orasima i na kraju dodajte još malo čokolade preko pice. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

turski hleb iz tiganja

BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju

09:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.

Komentari (0)

Loading