ČOKOLADNA PICA Specijalitet italijanske kuhinje u savršenom hrskavo-slatkom spoju

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Drugačija i fenomenalna, uzećete parče više.

čokoladna pica
Shutterstock

Potrebno je
Za testo:

  • 300 g brašna
  • 150 ml mlake vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • 1 prstohvat soli

Za nadev:

  • 100 g čokolade
  • 50 g krema
  • 1 šolja mleka
  • po želji mlevenih oraha

Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Prvo umesite testo. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, vode i soli i rukom umesite testo. Zatim ga oklagijom razvijte i stavite u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta na 250 stepeni. Kada je testo gotovo, umotajte ga u vlažnu krpu i pustite da odstoji pet do deset minuta. Za to vreme, rastopite čokoladu u mleku (za gušći sos), onda tu čokoladu pomešajte sa kremom i premažite testo. Pospite ga mlevenim orasima i na kraju dodajte još malo čokolade preko pice. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading