IZBEGNITE DA TESTO PUCA TOKOM PEČENJA 3 jednostavna trika koja provereno rade
Izbegnite bespotrebno nerviranje kada spremate pogaču, biće ukusna kao da je kupljena a testo neće pucati tokom pečenja.
![brašno](/data/images/2024-04-09/83673_testo-shutterstock-1030814158_f.jpg?timestamp=1717365600)
Ova 3 jednostavna trika rešiće problem u trenu.
1. Pecite na 180 stepeni
Temperatura je ključna. Pecite svako testo na 180 stepeni, veća temperatura će da dovede do pucanja, a na manjoj će da se peče dugo i biće suvo.
2. Premažite mešavinom vode i ulja
Premažite testo pre pečenja mešavinom vode i malo maslinovog ulja, služiće kao zaštita.
3. Koristite sastojke sobne temperature
Ostavite sve sastojke na sobnoj temperaturi bar sat vremena pre pečenja. Ako postoje temperaturne razlike u sastojcima narušiće se kvalitet testa i peciva.
Možda vas zanima:
![testo](/data/images/2024-05-06/86926_shutterstock-2138938429_f.jpg)
AKO ŽELITE DA TESTO NARASTE KAO LUDO DODAJTE MU OVO Proveren trik iskusnih domaćica
Za najbolje pecivo, dodajte ovaj sastojak u testo.
![testo](/data/images/2023-10-17/64820_shutterstock-277408259_f.jpg)
TESTO ĆE NARASTI ZA 5 MINUTA I TO BEZ KVASCA Uz ovaj trik nema više čekanja
Uz pomoć ova 2 trika testo će da naraste za par minuta i vi možete odmah da nastavite sa pripremom jela, bez čekanja.
![pasticio](/data/images/2024-06-25/92018_pasticio_f.jpg)
PASTICIO Grčki delikates u savršenom spoju mesa i bešamel sosa, za prave gurmane
Pasticio je pečeno jelo od testenine sa mlevenim mesom i bešamel sosom.
![kolač sa limunom i makom](/data/images/2024-06-25/92008_shutterstock-2463728577_f.jpg)
BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I MAKOM Osvežavajuć i sočan, a mekan kao duša
Neodoljivi desert u savršenom spoju kiselkasto slatkog ukusa.
![posna torta lenja žena](/data/images/2024-03-13/80477_shutterstock-455234002_f.jpg)
LENJA ŽENA Nepečena poslastica idealna za dane posta, a miriše na nedelju
Neodoljiva i brza torta idealna kada nemate vremena, ukusa koji se pamti.
![suzenje očiju](/data/images/2024-06-25/91992_shutterstock-2180163827_f.jpg)
AKO PLAČETE KAD SEČETE LUK URADITE OVO Saveti iskusnih domaćica koji rešavaju problem u trenu
Sečenje luka mnogima izaziva suzenje očiju zbog sin-propantial-S-oksid, sumpornog jedinjenja koje se širi prema očima gde zatim formira sumpornu kiselinu.
![krem čorba od pečuraka](/data/images/2024-06-25/91985_shutterstock-711040105_f.jpg)
KREM ČORBA OD ŠAMPINJONA Pavlaka joj daje poseban šmek, a klasik bez premca
Okrepiće vam organizam u trenu, a sočna i ukusna.
Komentari (0)