IZBEGNITE DA TESTO PUCA TOKOM PEČENJA 3 jednostavna trika koja provereno rade

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Izbegnite bespotrebno nerviranje kada spremate pogaču, biće ukusna kao da je kupljena a testo neće pucati tokom pečenja.

brašno
Shutterstock

Ova 3 jednostavna trika rešiće problem u trenu.

1. Pecite na 180 stepeni

Temperatura je ključna. Pecite svako testo na 180 stepeni, veća temperatura će da dovede do pucanja, a na manjoj će da se peče dugo i biće suvo. 

2. Premažite mešavinom vode i ulja

Premažite testo pre pečenja mešavinom vode i malo maslinovog ulja, služiće kao zaštita. 

3. Koristite sastojke sobne temperature

Ostavite sve sastojke na sobnoj temperaturi bar sat vremena pre pečenja. Ako postoje temperaturne razlike u sastojcima narušiće se kvalitet testa i peciva. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading