GRČKA SALATA BUDI USPOMENE Ako volite klasičnu krompir salatu ovu ćete obožavati
Sočna i aromatična, prste da poližete.
Potrebno je
- 1,3 kg mladog krompira
- 1 manji ljubičasti luk
- 3 mlada luka
- 1 veza peršuna
- 1 veza mirođije
- 100 g maslina
Za preliv:
- 1/4 šolje vinskog sirćeta
- 2 kašičice senfa
- 1,5 kašičica origana
- 2 čena belog luka
- 1,5 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 šolje maslinovog ulja
Priprema
Operite krompir pa ga stavite u šerpu. Nalijte vodu i posolite, pa kuvajte dok ne omekša. U jednoj posudi pomešajte origano, sirće, senf, beli luk, so, biber i maslinovo ulje. Onda procedite krompir pa ostavite da se prohladi. Krompir isecite na polovine pa ga stavite u činiju za serviranje. Dodajte seckani ljubičasti luk, kao i mladi luk, peršun, mirođiju i masline. Promešajte dobro salatu, sipajte preliv, pa opet promešajte. Bon appetit!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)