POSNA TORTA KAKVU DO SADA NISTE JELI Neodoljiva poslastica sa džemom koju ćete praviti i kada mrsite
Fenomenalna torta za dane strogog posta.
Potrebno je
- 150 g margarina
- 300 ml ovsenog mleka
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 300 g brašna
- 200 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
Za fil
- 100 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 4 kašike džema po izboru
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dva kalupa za torte obložite papirom za pečenje pa premažite sa malo margarina. Ovseno mleko pomešajte sa sirćetom, pa ostavite tako par minuta dok se ne zgrudva. U jednu posudu stavite polovinu kašičice vanilinog ekstrakta, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i margarin. Prelijte mešavinom mleka. Umutite mikserom, dok smesa ne postane glatka. Smesu podelite i preručite u kalupe, pa pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se kore prohlade, pa ih izvadite i ostavite da se skroz ohlade. U jednoj posudi umutite margarin, šećer u prahu i polovinu vanilinog ekstrakta, dok ne dobijete svetlu i mekanu smesu. Tim kremom premažite koru pa namažite džemom. Dodajte drugu koru. Pospite tortu sa malo prah šećera. Bon appetit!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)