KAKO SE PRAVILNO PERU JAGODE Samo ovako ćete uništiti svu prljavštinu kako treba
Jagode su mnogima omiljeno voće tokom vrelih letnjih meseci, ali da li znate pravilan način pranja ovog voća?
Ako i vi jagode ispirate samo običnom vodom, možda je vreme da primenite drugi način.
Daleko bolje i sigurnije je da ih operete u slanom rastvoru vode i sirćeta. Ovaj trik podelila je korisnica Tik toka koja je i sama bila iznenađena ovim načinom pranja.
Smatra se da samo na taj način možete da uklonite potencijalno sitne, maltene nevidiljive, vinske mušice.
Stavite jagode u veću činiju, pa ih dobro poprskajte sirćetom sa svih strana.
Dodajte malo soli, pa sipajte vode da ih prekrije.
Tako potopljene ostavite 5 minuta. Na kraju, isperite jagode pod mlazom vode. Prljavština i trunčice ostaće u vodi, a jagode će da budu potpuno oprane.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM Kremasta i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Savršen spoj kremaste piletine, susama. jogurta i ostalih sastojaka osvojiće i one izbirljive.
POHOVANI KAČKAVALJ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmansko predjelo koje se pravi lako, a smaže začas
Ukusa koji priča priče, osvojiće vas od prvog zalogaja.
DODAJTE OVO U SARME Biće sočne i slasne, recept iz 1952.godine oduševio domaćice na mrežama
Tajni sastojak zbog kojih će sarme biti neodoljive, a ukućani stajati u redu za još.
ŠOPSKA SALATA Omiljena salata nazvana po Šopima koje voli ceo Balkan
Šopi, pripadnici južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.
Komentari (0)