KAKO SE PRAVILNO PERU JAGODE Samo ovako ćete uništiti svu prljavštinu kako treba
Jagode su mnogima omiljeno voće tokom vrelih letnjih meseci, ali da li znate pravilan način pranja ovog voća?
Ako i vi jagode ispirate samo običnom vodom, možda je vreme da primenite drugi način.
Daleko bolje i sigurnije je da ih operete u slanom rastvoru vode i sirćeta. Ovaj trik podelila je korisnica Tik toka koja je i sama bila iznenađena ovim načinom pranja.
Smatra se da samo na taj način možete da uklonite potencijalno sitne, maltene nevidiljive, vinske mušice.
Stavite jagode u veću činiju, pa ih dobro poprskajte sirćetom sa svih strana.
Dodajte malo soli, pa sipajte vode da ih prekrije.
Tako potopljene ostavite 5 minuta. Na kraju, isperite jagode pod mlazom vode. Prljavština i trunčice ostaće u vodi, a jagode će da budu potpuno oprane.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)