KAKO SE PRAVILNO PERU JAGODE Samo ovako ćete uništiti svu prljavštinu kako treba
Jagode su mnogima omiljeno voće tokom vrelih letnjih meseci, ali da li znate pravilan način pranja ovog voća?
Ako i vi jagode ispirate samo običnom vodom, možda je vreme da primenite drugi način.
Daleko bolje i sigurnije je da ih operete u slanom rastvoru vode i sirćeta. Ovaj trik podelila je korisnica Tik toka koja je i sama bila iznenađena ovim načinom pranja.
Smatra se da samo na taj način možete da uklonite potencijalno sitne, maltene nevidiljive, vinske mušice.
Stavite jagode u veću činiju, pa ih dobro poprskajte sirćetom sa svih strana.
Dodajte malo soli, pa sipajte vode da ih prekrije.
Tako potopljene ostavite 5 minuta. Na kraju, isperite jagode pod mlazom vode. Prljavština i trunčice ostaće u vodi, a jagode će da budu potpuno oprane.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)