AKO VOLITE KRMENADLE OVE ĆETE OBOŽAVATI Pikantno jelo u korici od sira, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a raspametiće sve koji ga budu probali.

krmenadle u korici od sira
Shutterstock

Potrebno je

  • 1,5 kg svinjskog karea bez kostiju
  • 15 šnita šunke
  • 8 šnita kačkavalja
  • so, biber
  • malo senfa
  • glavica crnog luka
  • ulje
  • bujon za podlivanje

Priprema

Meso zasecite plitko i poprečno na razmaku od dva prsta i svaki zarez natrljajte senfom. Ceo komad mesa dobro istrljajte solju i sveže mlevenim biberom. Kore obložite šunkom i sirom, pa obmotajte koncem. Luk isecite na kolutove, pa ih poslužite na aluminijumsku foliju. Preko luka stavite pripremljeno meso i čvrsto uvijte foliju. Stavite u zagrejanu rernu i pecite dok meso ne dobije lepu boju. Pre serviranja meso ostavite na toplom da malo odstoji. Prijatno!

Možda vas zanima:

krmenadle a la radoš

KRMENADLE A LA RADOŠ Raj za nepca po receptu glumca Radoša Bajića

17:00

4 februar, 2024

Sezonski recepti

Glumac, reditelj, scenarista, producent Radoš Bajić već decenijama hoda daskama koje život znače. Kruna njegove karijere svakako je serija „Selo gori a baba se češlja“. Priznat i uspešan, pet decenija je veran jednoj ženi sa kojom ima sina Nedeljka i ćerku Jelenu. Šumadijsko poreklo značilo je da mora da zna da kuva, tako da je ekspert za rapsodiju od mesa nazvanu krmenadle ala Radoš.

Komentari (0)

Loading