POHOVANI KARFIOL SA TARTAR SOSOM Brzinska večera koja osvaja na prvi zalogaj, a ne morate da brojite kalorije

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Obrok koji se pojede u slast, idealan za večeru ili užinu.

pohovani karfiol
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 glavica karfiola, razdvojena na cvetove
  • 2 jaja, umućena
  • 1 šolja brašna
  • 1 šolja prezli
  • ulje za prženje

Za tartar sos:

  • 1 šolja majoneza
  • 2 kašike sitno seckanih kiselih krastavčića
  • 1 kašika sitno seckanog crnog luka
  • 1 kašika sitno seckanog peršuna
  • sok od 1 limuna
  • so
  • biber po ukusu

Uputstvo:

U posoljenoj vodi skuvajte karfiol dok ne omekša, ali ne previše. Zasebno umutite jaja u jednoj posudi, a u drugoj stavite brašno, a u trećoj prezle. Valjajte svaki cvet karfiola prvo u brašno, pa u jaja, pa u prezle. U dubokom tiganju, na zagrejanom ulju pržite pohovani karfiol, sve dok ne postane zlatno smeđ. U jednoj posudi pomešajte majonez, kisele krastavčiće,seckan crni luk, seckan peršun, limunov sok, so i biber. Dobro promešajte. Prijatno!

 

šopska salata

ŠOPSKA SALATA Idealna za vrele dane, a voli je ceo Balkan

17:00

7 septembar, 2024

Sezonski recepti

Dobila je naziv po Šopima, pripadnicima južnoslovenskih plemena koji su tokom srednjeg veka naseljavali centralne delove Balkanskog poluostrva, živeli su na prostoru zapadne Bugarske, istročne Makedonije, jugoistočne Srbije, kao i na malom delu današnje Grčke, a bavili su se stočarstvom.

Komentari (0)

Loading