SARAJEVSKE KLEPE Donosimo vam originalni recept za tradicionalan bosanski specijalitet

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Specijalitet u Bosni osvojiće sve gurmane i one izbirljive.

sarajevske klepe
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 500 g brašna
  • malo soli
  • 1 kašika ulja
  • 1 jaje

Za fil:

  • 250 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 luk srednje veličine
  • 1 supena kašika suvog biljnog začina
  • malo soli
  • malo bibera

Za preliv:

  • 50 g putera
  • 1 supena kašika crvene začinske paprike
  • 200 ml jogurta
  • 1 supena kašika pavlake
  • malo peršuna

Priprema 

U jednoj posudi pomešajte brašno, so, ulje i jaje. Sjedinite mikserom. Testo podelite na dva dela i premažite uljem, pa ostavite pola sata na sobnoj temperaturi. Zasebno u posudi ručno pomešajte mleveno meso, luk, suvi biljni začin, so i biber. Razvucite testo oklagijom, pa ga okruglom čašom izdubite na više delova. U svaki od tih delova rasporedite pripremljeni fil. Testo preklopite, pa krajeve izreckajte viljuškom. U vrelu posoljenu vodu ubacite klepe, pa ih kuvajte dok ne isplivaju na površinu. U trećoj posudi umutite puter, začinsku papriku, jogurt, pavlaku i peršun. Prelijte klepe. Prijatno!

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading