ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Letnja poslastica iz bakine kuhinje koja miriše na ljubav

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.

štrudla sa borovnicama
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 50 ml vode
  • 50 ml sirćeta
  • 50 ml ulja
  • prstohvat soli
  • 100 g prezli
  • malo maslaca
  • 1 kg borovnica
  • kristal šećer
  • cimet
  • vanilin šećer
  • malo ulja
  • šećer u prahu

Priprema:
U šerpici zagrejte vodu, sirće, ulje i so. Kada postane mlako, po malo dodavati u prethodno umućeno jaje, te takođe postepeno dodavati brašno. Umesite testo, pa formirajte kuglu, prekrijte činijom i pustite da odstoji barem 60 do 120 minuta. Razvucite testo. Prezle prepržene na maslacu stavite duž jedne ivice testa. Ostatak testa malo pouljite. Na prezle stavite sveže borovnice, pa pospite kristal šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Sve zajedno zarolajte u štrudlu i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Kad se ohladi, štrudlu pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading