ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Letnja poslastica iz bakine kuhinje koja miriše na ljubav
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.
Potrebno je
- 300 g glatkog brašna
- 1 jaje
- 50 ml vode
- 50 ml sirćeta
- 50 ml ulja
- prstohvat soli
- 100 g prezli
- malo maslaca
- 1 kg borovnica
- kristal šećer
- cimet
- vanilin šećer
- malo ulja
- šećer u prahu
Priprema:
U šerpici zagrejte vodu, sirće, ulje i so. Kada postane mlako, po malo dodavati u prethodno umućeno jaje, te takođe postepeno dodavati brašno. Umesite testo, pa formirajte kuglu, prekrijte činijom i pustite da odstoji barem 60 do 120 minuta. Razvucite testo. Prezle prepržene na maslacu stavite duž jedne ivice testa. Ostatak testa malo pouljite. Na prezle stavite sveže borovnice, pa pospite kristal šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Sve zajedno zarolajte u štrudlu i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Kad se ohladi, štrudlu pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA MIRIŠE NA LJUBAV A svakim zalogajem mami na parče više
Mirisna i sočna, i dupla mera je malo.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA Spremna za 20 minuta, a mekana kao pamuk
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DUŠICINA SOČNA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM Savršena harmonija između slatkog i kiselog
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Dušice Hemele iz Višnjićeva
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)