TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće mekane i slasne, a nikad se ne biste setili
Savet profesionalnih kuvara je da ovu namirnicu dodate u palačinke, biće savršene i slasne.
![puding palačinke](/data/images/2024-06-11/90422_shutterstock-1076244446_f.jpg?timestamp=1718316000)
Dodajte pivo
Pivo deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, jer stvara ugljen dioksid.
Pojačaće efekat praška za pecivo, a iznutra će palačinke da ostanu mekane i vazdušaste.
Uticaće da tekstura testa bude fina i rastresita.
Dobićete mekane i vazdušaste palačinke koje se tope u ustima.
Profesionalni kuvari uglavnom preporučuju svetlo pivo, iako možete da koristite bilo koju vrstu.
Količinu piva merite prema količini mleka koju stavljate, optimalno je da ta razmera bude 50:50.
![badem kiflice](/data/images/2024-06-24/91903_shutterstock-2311281721_f.jpg)
BRZE BADEM KIFLICE Uspevaju svima, tope se u ustima, a idealne za nenajavljene goste
Fenomenalne i slatke, a uspeće i početnicima u kuhinji.
![stifado](/data/images/2024-06-24/91901_stifado-1_f.jpg)
STIFADO Grčki delikates za prave gurmane koji pomera granice dobrog ukusa
Slasan spoj mesa sa vinom i začinima daje ovom jelu posebnu aromu.
![kokosovo mleko](/data/images/2024-06-24/91899_shutterstock-2285597127_f.jpg)
NISU SVE BILJNE ZAMENE ZA MLEKO ISTE Jedna je kaloričnija, a druga slađa, pa se ne preporučuje dijabetičarima
Ako vam smeta laktoza pa ne konzumirate kravlje mleko, ili postite, važno je da znate koje su vam alternative.
![piletina u kokosovom mleku](/data/images/2024-06-24/91898_shutterstock-737317216_f.jpg)
SOČNA PILETINA NA DRUGAČIJI NAČIN Kokosovo mleko dodaje na aromi, a meso se lepi za prste
Imaćete osećaj kao da ste u Kolumbiji, a smazaćete za tren oka.
![argentinski gulaš](/data/images/2024-06-24/91885_shutterstock-1736449457_f.jpg)
ARGENTINSKI GULAŠ PRAVI RAJ ZA NEPCA Gurmanski delikates koji budi sva čula
Ako volite klasičan gulaš, ovaj ćete da obožavate.
Komentari (0)