SPANAKOPITA BOLJA OD KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za prave gurmane

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.

spanakopita
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g svežeg spanaća
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 200 g kravljeg sira, izmrvljenog
  • 4 jaja, umućena
  • 1 kašičica mlevenog muskatnog oraščića
  • so i biber po ukusu
  • 200 g kora za pitu (filo testo)
  • maslinovo ulje ili istopljeni puter za premazivanje

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Na srednjoj vatri propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte spanać i kuvajte dok ne uvene. Ostavite da se ohladi. U velikoj posudi pomešajte spanać, feta sir, umućena jaja, muskatni oraščić, so i biber. Uzmite vatrostalnu posudu i namažite je maslinovim uljem ili puterom. Položite prvu koru, premažite je uljem ili puterom, i tako redom sa još 4-5 kora.
Rasporedite nadev od spanaća i sira preko kora. Pokrijte ostatkom kora, svaku premažite uljem ili puterom. Pecite pitu oko 45 minuta, dok gornja kora ne postane zlatnosmeđa.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading