SPANAKOPITA BOLJA OD KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za prave gurmane
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
![spanakopita](/data/images/2024-06-21/91628_spanakopita_f.jpg?timestamp=1718920800)
Potrebno je
- 500 g svežeg spanaća
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 200 g kravljeg sira, izmrvljenog
- 4 jaja, umućena
- 1 kašičica mlevenog muskatnog oraščića
- so i biber po ukusu
- 200 g kora za pitu (filo testo)
- maslinovo ulje ili istopljeni puter za premazivanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Na srednjoj vatri propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte spanać i kuvajte dok ne uvene. Ostavite da se ohladi. U velikoj posudi pomešajte spanać, feta sir, umućena jaja, muskatni oraščić, so i biber. Uzmite vatrostalnu posudu i namažite je maslinovim uljem ili puterom. Položite prvu koru, premažite je uljem ili puterom, i tako redom sa još 4-5 kora.
Rasporedite nadev od spanaća i sira preko kora. Pokrijte ostatkom kora, svaku premažite uljem ili puterom. Pecite pitu oko 45 minuta, dok gornja kora ne postane zlatnosmeđa.
Možda vas zanima:
![pita sa kiselim mlekom](/data/images/2024-05-27/88933_pita-sa-kiselim-mlekom_f.jpg)
PITA SA KISELIM MLEKOM Klasik na drugačiji način, a borovnice joj daju poseban šmek
Sočna i drugačija pita, prste da poližete.
![pita sa spanaćem i sirom](/data/images/2023-03-22/49382_shutterstock-2160530409_f.jpg)
PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
![pita sa mesom](/data/images/2024-01-08/73256_shutterstock-2217505321_f.jpg)
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
![praznična pita](/data/images/2024-04-29/86280_praznicna-pita_f.jpg)
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
![beli egipat](/data/images/2024-06-26/92183_shutterstock-744962464_f.jpg)
BELI EGIPAT Poslastica bez konkurencije koje se pojede u trenu, dekorativna i očaravajuća
Bogata torta sa žutim i belim filom osvojiće i one koji ne vole slatko.
![posna bajadera](/data/images/2024-03-28/82376_shutterstock-1934622128_f.jpg)
POSNA BAJADERA ZA VIDOVDAN Kraljica slavske trpeze koja ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom
Čuveni kolač u posnoj verziji probudiće sva čula.
![listići](/data/images/2024-06-26/92189_shutterstock-1310563436_f.jpg)
LISTIĆI Mačvansko jelo od samo 4 sastojka, jeftino, preukusno i izadašno
Možete da ih jedete samostalno ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.
![krofne sa jagodama i šlagom](/data/images/2024-06-25/92066_shutterstock-2222098947_f.jpg)
KROFNE PUNJENE JAGODAMA I ŠLAGOM Još slađe nego one klasične, a mekane kao duša
Ako volite klasične krofne, ove ćete obožavati.
![pasulj](/data/images/2024-06-27/92244_shutterstock-2466206433_f.jpg)
AKO KUVATE PASULJ OVAKO BIĆE PRESLAN ILI NEUKUSAN 10 najčešćih greški i kako da ih rešite
Ako predugo kuvate pasulj ili ga kratko potapate biće neukusan.
Komentari (0)