ŠTRUDLA SA PEČURKAMA I KROMPIROM Posna a slasna, nećete ni primetiti da nema mesa
Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, a u kombinaciji sa lisnatim testom i krompirom, oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g lisnatog testa
- 5 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 250 g pečuraka
- so
- biber
- margarin ili ulje za premazivanje
- 1 šoljica susama
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Operite i oljuštite krompir, pa ga isecite na kockice. Skuvajte ga, ali nemojte da skroz omekša, nek ostane malo tvrd. Iseckajte pečurke, pa ih propržite na maslinovom ulju. Dodajte luk. Testo razvaljajte,pa po celoj površini rasporedite krompir i pečurke. Zarolajte u oblik štrudle. Zatim, premažite margarinom i pospite susamom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji! Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA SIROM I KAJMAKOM Hrskave kore i puno sira i kajmaka za doručak koji se pamti
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Ukus tradicije i toplina doma u svakom zalogaju
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Poslastica na kojoj su odrasle generacije
Ista kao ona iz bakine kuhinje, ukusa za čistu desetku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)