ŠTRUDLA SA PEČURKAMA I KROMPIROM Posna a slasna, nećete ni primetiti da nema mesa

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, a u kombinaciji sa lisnatim testom i krompirom, oduševiće i one izbirljive.

posna štrudla sa pečurkama i krompirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g lisnatog testa
  • 5 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 250 g pečuraka
  • so
  • biber
  • margarin ili ulje za premazivanje
  • 1 šoljica susama

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Operite i oljuštite krompir, pa ga isecite na kockice. Skuvajte ga, ali nemojte da skroz omekša, nek ostane malo tvrd. Iseckajte pečurke, pa ih propržite na maslinovom ulju. Dodajte luk. Testo razvaljajte,pa po celoj površini rasporedite krompir i pečurke. Zarolajte u oblik štrudle. Zatim, premažite margarinom i pospite susamom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji! Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading