ŠTRUDLA SA PEČURKAMA I KROMPIROM Posna a slasna, nećete ni primetiti da nema mesa
Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, a u kombinaciji sa lisnatim testom i krompirom, oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 500 g lisnatog testa
- 5 krompira
- 1 glavica crnog luka
- 250 g pečuraka
- so
- biber
- margarin ili ulje za premazivanje
- 1 šoljica susama
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Operite i oljuštite krompir, pa ga isecite na kockice. Skuvajte ga, ali nemojte da skroz omekša, nek ostane malo tvrd. Iseckajte pečurke, pa ih propržite na maslinovom ulju. Dodajte luk. Testo razvaljajte,pa po celoj površini rasporedite krompir i pečurke. Zarolajte u oblik štrudle. Zatim, premažite margarinom i pospite susamom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Služite toplo uz prilog po želji! Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za mekanu i aromatičnu poslasticu koja budi sva čula
Mirisna i preukusna, uzećete parče više.
PAPRIKA ROLNICE SA SIROM Gotove za tren oka, a idealne za večeru ili doručak
Gotove očas posla, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
KISELI KRASTAVČIĆI Zdravija verzija omiljene sezonske salate, za gurmane i one izbirljive
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
POSNI PREBRANAC Tradicionalno jelo iz bakine kuhinje, držaće vas dugo sitim, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sočan i slasan, a ukućani će stajati u redu za još.
JEDNOSTAVAN TRIK ZA SOČNE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu i neće pucati ni biti gumene
Primenite jednostavan trik profesionalnih kuvara za savršene palačinke.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
Komentari (0)