6 NAJBOLJIH TRIKOVA ZA PEČENJE TORTE Biće kao iz poslastičarnice, a svaki recept će uspeti
Jednostavni i primenljivi trikovi uspeće svima. a poslastica će oboriti s nogu sve koji je budu probali.
1. Koristite sastojke sobne temperature
Lakše je da umutite belanca koja su odstojala na sobnoj temperaturi. Za najbolji rezultat, sve sastojke izvadite sat vremena ranije.
2. Temeljno umutite puter i šećer
Mutite oko 10 minuta da bi smesa bila svetla i mekana.
3. Proverite da li su brašno i sredstva za dizanje sveži
Proverite rok trajanja brašnu i sredstvima za dizanje testa.
4. Prosejte suve sastojke na vlažne
Obavezno prvo prosete sve suve sastojke.
5. Koristite odgovarajući kalup za torte
Metalni plehovi apsorbovaće manje toplote od crnih, pa u zavisnosti od toga, proverite tortu nekoliko minuta ranije. Četvrtasti pleh okrenite u rerni na polovini pečenja. Sprečićete zagorene uglove.
6. Pecite na srednjoj ringli u rerni
Da biste bili sigurni da će kolač ili patrišpanj ravnomerno da se ispeče, najbolje da koristite srednju ringlu u rerni.
POTAŽ OD GRAŠKA ZA ONE IZBIRLJIVE Sočno jelo koje greje dušu i telo
Fenomenalan potaž raspametiće i one izbirljive.
ŠPANSKA PITA Slasno predjelo sa šunkom, krastavcima i kačkavaljem, poćiće vam voda na usta
Sočno predjelo oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA NAJBOLJU TESTENINU Biće ukusna i slasna, a pasta nikad bolja
Trikovi iskusnih domaćica za najbolju testeninu.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
Komentari (0)