6 NAJBOLJIH TRIKOVA ZA PEČENJE TORTE Biće kao iz poslastičarnice, a svaki recept će uspeti
Jednostavni i primenljivi trikovi uspeće svima. a poslastica će oboriti s nogu sve koji je budu probali.
1. Koristite sastojke sobne temperature
Lakše je da umutite belanca koja su odstojala na sobnoj temperaturi. Za najbolji rezultat, sve sastojke izvadite sat vremena ranije.
2. Temeljno umutite puter i šećer
Mutite oko 10 minuta da bi smesa bila svetla i mekana.
3. Proverite da li su brašno i sredstva za dizanje sveži
Proverite rok trajanja brašnu i sredstvima za dizanje testa.
4. Prosejte suve sastojke na vlažne
Obavezno prvo prosete sve suve sastojke.
5. Koristite odgovarajući kalup za torte
Metalni plehovi apsorbovaće manje toplote od crnih, pa u zavisnosti od toga, proverite tortu nekoliko minuta ranije. Četvrtasti pleh okrenite u rerni na polovini pečenja. Sprečićete zagorene uglove.
6. Pecite na srednjoj ringli u rerni
Da biste bili sigurni da će kolač ili patrišpanj ravnomerno da se ispeče, najbolje da koristite srednju ringlu u rerni.
ŠTRUDLA SA MAKOM I VIŠNJAMA Poslastica posna na vodi mekana kao duša, a ukusa koji priča priče
Fenomanalna poslastica odlično se slaže sa šoljom čaja.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
OČISTITE SUDOPERU ZA TREN OKA Sijaće se kao nova, a treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Namirnica koju ima svaka domaćica izglancaće sudoperu začas.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)