AKO PEČETE TORTU OVI SAVETI ĆE VAM BITI ZLATA VREDNI Ovo često promakne i iskusnim domaćicama, a može da je upropasti
Primenite ove jednostavne savete i užvajte u savršenom ukusu omiljene poslastice.
Sastojci sobne temperature
Sat vremena pre pravljenja torte izvadite sastojke iz frižidera.
Dobro umutite puter i šećer
Da bi se kolači lagano podigli, ključno je da ispratite ovaj korak. Mutite dok smesa ne postane svetla i mekana, oko 10 minuta.
Proverite da li su brašno i sredstva za dizanje sveži
Ako sastojcima prođe rok trajanja, uticanje na dizanje kolača ili krajnji ukus poslastice.
Pratite recept
Verno pratite recept i nemojte da sami povećavate ili smanjujete količine sredstav za dizanje. Možete da dovedete da smesa poraste više, pa da se sruši.
Tačno izmerite količine
Najbolje je da koristite digitalnu vagu.
Prosejte suve sastojke
Suve sastojke treba svaki put da prosejete. Preporučujemo da dodate suve sastojke iz tri dela, mešajući svaki put pre nego što dodate sledeću turu.
Temeljno mešajte
Mešajte velikom metalnom kašikom ili gumenom lopaticom, nežno ali temeljno.
Odgovarajući kalup za torte
Izaberite odgovarajući kalup za pečenje vaše poslastice.
Srednja ringla u rerni
Najbolje pecite na srednjoj ringli u rerni.
ŠPANSKA PITA Slasno predjelo sa šunkom, krastavcima i kačkavaljem, poćiće vam voda na usta
Sočno predjelo oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA NAJBOLJU TESTENINU Biće ukusna i slasna, a pasta nikad bolja
Trikovi iskusnih domaćica za najbolju testeninu.
MEKANA POGAČA Ovakvu do sada niste jeli, a najbolja je topla uz dodatak kiselog mleka
Najbolje je služite vruću uz dodatak jogurta ili kiselog mleka.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
Komentari (0)