AKO PEČETE TORTU OVI SAVETI ĆE VAM BITI ZLATA VREDNI Ovo često promakne i iskusnim domaćicama, a može da je upropasti
Primenite ove jednostavne savete i užvajte u savršenom ukusu omiljene poslastice.
Sastojci sobne temperature
Sat vremena pre pravljenja torte izvadite sastojke iz frižidera.
Dobro umutite puter i šećer
Da bi se kolači lagano podigli, ključno je da ispratite ovaj korak. Mutite dok smesa ne postane svetla i mekana, oko 10 minuta.
Proverite da li su brašno i sredstva za dizanje sveži
Ako sastojcima prođe rok trajanja, uticanje na dizanje kolača ili krajnji ukus poslastice.
Pratite recept
Verno pratite recept i nemojte da sami povećavate ili smanjujete količine sredstav za dizanje. Možete da dovedete da smesa poraste više, pa da se sruši.
Tačno izmerite količine
Najbolje je da koristite digitalnu vagu.
Prosejte suve sastojke
Suve sastojke treba svaki put da prosejete. Preporučujemo da dodate suve sastojke iz tri dela, mešajući svaki put pre nego što dodate sledeću turu.
Temeljno mešajte
Mešajte velikom metalnom kašikom ili gumenom lopaticom, nežno ali temeljno.
Odgovarajući kalup za torte
Izaberite odgovarajući kalup za pečenje vaše poslastice.
Srednja ringla u rerni
Najbolje pecite na srednjoj ringli u rerni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)