AKO PEČETE TORTU OVI SAVETI ĆE VAM BITI ZLATA VREDNI Ovo često promakne i iskusnim domaćicama, a može da je upropasti

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Primenite ove jednostavne savete i užvajte u savršenom ukusu omiljene poslastice.

pečenje torte
Shutterstock

Sastojci sobne temperature

Sat vremena pre pravljenja torte izvadite sastojke iz frižidera.

Dobro umutite puter i šećer

Da bi se kolači lagano podigli, ključno je da ispratite ovaj korak. Mutite dok smesa ne postane svetla i mekana, oko 10 minuta.

Proverite da li su brašno i sredstva za dizanje sveži

Ako sastojcima prođe rok trajanja, uticanje na dizanje kolača ili krajnji ukus poslastice. 

Pratite recept

Verno pratite recept i nemojte da sami povećavate ili smanjujete količine sredstav za dizanje. Možete da dovedete da smesa poraste više, pa da se sruši.

Tačno izmerite količine

Najbolje je da koristite digitalnu vagu.

Prosejte suve sastojke 

Suve sastojke treba svaki put da prosejete. Preporučujemo da dodate suve sastojke iz tri dela, mešajući svaki put pre nego što dodate sledeću turu.

Temeljno mešajte

Mešajte velikom metalnom kašikom ili gumenom lopaticom, nežno ali temeljno. 

Odgovarajući kalup za torte

Izaberite odgovarajući kalup za pečenje vaše poslastice.

Srednja ringla u rerni

Najbolje pecite na srednjoj ringli u rerni.

Komentari (0)

Loading