DOMAĆI KREM OD BADEMA Posni namaz ukusa koji se pamti, a pravi raj za nepca
Možete da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom desertu.
Potrebno je
- 4 kašike proprženih mlevenih badema
- 100 g bele posne čokolade
- 100 ml biljne slatke pavlake
- 90 g margarina
- 1 kašika džema po izboru
- 1 kašika meda po želji
- malo narendane pomorandžine kore
Priprema:
Lagano propržite oljuštene bademe. Zatim ih dobro sameljite. U šerpici zagrejte biljnu slatku pavlaku, pa u nju dodajte rendanu posnu belu čokoladu. Dodajte margarin smesi pa miksrom sjedinite. Umešajte bademe pa opet sjedinite. Dodajte po kašiku džema i meda. Preručite krem od badema u teglu i ostavite u frižideru. Prijatno!
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)