SAVETI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće mekana kao duša i sočna umesto tvrda i suva

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Pratite ove jednostavne savete i uživajte u omiljenoj poslastici.

štrudla
Shutterstock

5 saveta za savršenu štrudlu, pravićete stalno

Koristite sastojke sobne temperature

Dovešće do toga da se sastojci lepo sjedine, što će da utiče na teksturu i ukus štrudle.

Brašno dodajte postepeno

Da biste kontrolisali konzistenciju testa, brašno dodajte postepeno.

Nemojte da preterujete sa količinom brašna

Ako preterate sa količinom brašna umesto ukusne i sočne poslastice dobićete suvu i tvrdu. 

Ostavite testo da odstoji

Ostavite oblikovano testo da odstoji i naraste, uticaće na fermentaciju i razvoj ukusa.

Nemojte da otvarate rernu tokom pečenja

Ako budete otvarali rernu poremetićete temperaturu i dovešćete do neravnomernog pečenja. 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading