CAKE ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće slasna i mekana kao duša, a trik je u ovome

Izvor: Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Ako je i vama ovo jedna od omiljenih poslastica, nastavite da čitate.

štrudla sa makom
Shutterstock

Koristite sastojke sobne temperature

Možda vas zanima:

Dovešće do toga da se sastojci lepo sjedine, što će da utiče na teksturu i ukus štrudle.

Brašno dodajte postepeno

Da biste kontrolisali konzistenciju testa, brašno dodajte postepeno.

Nemojte da preterujete sa količinom brašna

Ako preterate sa količinom brašna umesto ukusne i sočne poslastice dobićete suvu i tvrdu. 

Ostavite testo da odstoji

Ostavite oblikovano testo da odstoji i naraste, uticaće na fermentaciju i razvoj ukusa.

Nemojte da otvarate rernu tokom pečenja

Ako budete otvarali rernu poremetićete temperaturu i dovešćete do neravnomernog pečenja. 

 

Komentari (0)