RAFAELO KNEDLE BOLJE OD KLASIČNIH Desert idealan za vrele julske dane, koji se ne odbija

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Klasik na drugačiji način, za one koji vole kokos.

kokos knedle
Shutterstock

Potrebno je

Za knedle

  • 250 g kravljeg sira
  • 130 g kokosa
  • 150 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 veliko jaje
  • 100 g cokolade u obliku kapljica
  • 2 vanilina šećera
  • so

Za preliv

  • 150 g šećera
  • 1 šipka cimeta
  • 40 g putera
  • rum
  • so
     

Priprema

Sir ispasirajte pa dodajte 100 g kokosa, 100 g brašna, vanilin šećer, malo soli, šećer, lagano umućeno jaje i 3/4 čokolade. Izmešajte da se sjedini, pa ostavite pola sata u frižideru. Rukom oblikujte kugle veličine kajsije, pa ih uvaljajte u preostalo brašno. Kuvajte 5 minuta u vreloj vodi. Gotove su kada izađu na površinu. Šećer i vodu sipajte u šerpu. Dodajte cimet, mrvicu soli i kuvajte dok se ne karmelizuje. Umešajte puter i 2 kašike ruma. Ocedite kuvane knedle pa ih poređajte na veliki tanjir. Prelijte ih prelivom. Na kraju pospite kokos knedle ostatkom čokolade i kokosa. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading