RAFAELO KNEDLE BOLJE OD KLASIČNIH Desert idealan za vrele julske dane, koji se ne odbija
Klasik na drugačiji način, za one koji vole kokos.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NAJMEKŠE KNEDLE Caka da budu mekane i sočne je u ovome
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u najmekšim knedlama.

KNEDLE SA DŽEMOM Mirisni desert iz bakine kuhinje koji popravlja dan u trenu
Vratiće vas u dane detinjstva i bakinu kuhinju, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.

NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
Za knedle
- 250 g kravljeg sira
- 130 g kokosa
- 150 g brašna
- 100 g šećera
- 1 veliko jaje
- 100 g cokolade u obliku kapljica
- 2 vanilina šećera
- so
Za preliv
- 150 g šećera
- 1 šipka cimeta
- 40 g putera
- rum
- so
Priprema
Sir ispasirajte pa dodajte 100 g kokosa, 100 g brašna, vanilin šećer, malo soli, šećer, lagano umućeno jaje i 3/4 čokolade. Izmešajte da se sjedini, pa ostavite pola sata u frižideru. Rukom oblikujte kugle veličine kajsije, pa ih uvaljajte u preostalo brašno. Kuvajte 5 minuta u vreloj vodi. Gotove su kada izađu na površinu. Šećer i vodu sipajte u šerpu. Dodajte cimet, mrvicu soli i kuvajte dok se ne karmelizuje. Umešajte puter i 2 kašike ruma. Ocedite kuvane knedle pa ih poređajte na veliki tanjir. Prelijte ih prelivom. Na kraju pospite kokos knedle ostatkom čokolade i kokosa. Bon appetit!

POSNA GIBANICA Nimalo ukusom ne zaostaje za originalom, a priprema je krajnje jednostavna
Najbolje služite uz sojin jogurt ili sojino kiselo mleko.

POSNA ŠTRUDLA SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za savršen početak dana
Mirisna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.

ZDRAV BROKOLI POTAŽ PO RECEPTU PEVAČICE MIRE ŠKORIĆ Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mira Škorić već više od tri i po decenije traje na muzičkoj sceni, a brojne pesme su odmah postale hitovi. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i recept za ovo ukusno jelo. Sočan potaž od brokolija pravi se brzo i lako, a omiljen je Mirinoj ćerki Milici.

BRZA PITA SA POVRĆEM Iz tiganja, gotova za tili čas, a svi će vam tražiti dodatak
Služite toplo uz jogurt ili kiselo mleko.

PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.
Komentari (0)