RAFAELO KNEDLE BOLJE OD KLASIČNIH Desert idealan za vrele julske dane, koji se ne odbija
Klasik na drugačiji način, za one koji vole kokos.
Potrebno je
Za knedle
- 250 g kravljeg sira
- 130 g kokosa
- 150 g brašna
- 100 g šećera
- 1 veliko jaje
- 100 g cokolade u obliku kapljica
- 2 vanilina šećera
- so
Za preliv
- 150 g šećera
- 1 šipka cimeta
- 40 g putera
- rum
- so
Priprema
Sir ispasirajte pa dodajte 100 g kokosa, 100 g brašna, vanilin šećer, malo soli, šećer, lagano umućeno jaje i 3/4 čokolade. Izmešajte da se sjedini, pa ostavite pola sata u frižideru. Rukom oblikujte kugle veličine kajsije, pa ih uvaljajte u preostalo brašno. Kuvajte 5 minuta u vreloj vodi. Gotove su kada izađu na površinu. Šećer i vodu sipajte u šerpu. Dodajte cimet, mrvicu soli i kuvajte dok se ne karmelizuje. Umešajte puter i 2 kašike ruma. Ocedite kuvane knedle pa ih poređajte na veliki tanjir. Prelijte ih prelivom. Na kraju pospite kokos knedle ostatkom čokolade i kokosa. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
KNEDLE OD JABUKA Slatkiš od samo 2 sastojka koja već imate, drugačiji od svega što ste probali
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
KNEDLE SA BRESKVAMA Starinski slatkiš na drugačiji način, a nema ni prezli, ukućani će stajati u redu za još
Ako volite klasične knedle, ove sa breskvama ćete obožavati.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski specijalitet mekan kao pamuk, a zamirisaće cela kuća
Desert na kome su odrasle generacije.
TRIK ZA KUVANJE PIRINČA Neće biti prekuvan niti će se zrnca lepiti, a tako je jednostavno
Iako mnoge domaćice misle da je tajna u dolivanju ulja u vodu, u pitanju je nešto sasvim drugo.
SOČNE KRMENADLE U slasnom spoju sa limunom i lukom, a meso se lepi za prste
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
MOSKVA ŠNIT Kraljica voćnih torti još od 1974, a uprkos imenu nastala u Beogradu
Čuvena beogradska torta sa orasima i ananasom ukrasiće svaku slavsku trpezu.
NAMIRNICA KOJA OŠTEĆUJE JETRU Mnogima je omiljena, a više je uništava od alkohola
Jetra je organ odgovoran za skladištenje glukoze, regulisanje zgrušavanja krvi i još mnogo toga, ali njen glavni zadatak je da filtrira krv.
BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.
Komentari (0)