POSNI KREM SIR Ni malo ne zaostaje za originalnom verzijom, a savršen kao prilog
I u danima posta možete da jedete krem sir, samo on ne sme da sadrži pravo mleko.
Potrebno je
- 1 šolja jabukovog sirćeta
- 1 l sojinog ili bademovog mleka
- kašika maslinovog ulja
Priprema
Sojino mleko sipajte u šerpu pa stavite na ringlu i pustite da provri. Dodajte sirće i neprestano mešajte. Zatim prebacite u čistu gazu i procedite. Sir prebacite u posudu pa dodajte ulje, so i biber, kao i začine po želji. Sve promešajte dobro. Gotov krem sir možete da mažete na hleb ili dodate kao prilog nekom jelu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)